Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 16:53

Sistemler kilitlendi: Fenerbahçe Token ilk işlem gününde değerini 5'e katladı

Fenerbahçe Token, bugün itibarıyla işleme açıldı ve ilk işlem gününde 30 TL'den 153 TL'ye çıktı. Tokendeki değişim yüzde 400'e yaklaştı.

Sistemler kilitlendi: Fenerbahçe Token ilk işlem gününde değerini 5'e katladı
FENERBAHÇE TOKEN,fenerbahçe,Ali Koç,kripto para,paribu

Hafta başında lansmanı ve ön satışı yapılan Fenerbahçe Token'da bugün itibarıyla işlemler başladı.

Bugün saat 14:00'da işlem görmeye başlayan Fenerbahçe Token ilk işlem gününde yüzde 400'e yakın yükselişle 30 TL'den 153 TL'ye yükseldi. İşlem hacmi ise işlem görmeye başladıktan 1 saat sonra 4,5 milyona ulaştı. Paribu'nun sitesinde işlem yoğunluğundan dolayı zaman zaman yavaşlamalar görüldü.

Paribu ile yapılan sözleşme kapsamında üretilen Fenerbahçe Token ön satışında Fenerbahçe 268,5 milyon TL gelir elde etmişti.

Daha önce KAP'a yapılan ayrı bir açıklamada Paribu iştiraki Stoken ile yapılan sözleşme gereğince Paribu veya Stoken tarafından 175 milyon TL tutarında asgari hasılat taahhüt edildiği belirtilmişti.

SİSTEM YOĞUNLUĞU KALDIRAMADI

Saat 15:00 sularında Paribu serveri hata verdi ve işlemlere ara verildi. Paribu'dan yapılan açıklamada "FB/TL paritesinin açılmasını takiben gerçekleşen emir ve işlem yoğunluğu nedeniyle aksaklık yaşanmaktadır. Aksaklığın en kısa sürede çözülmesi için teknik ekibimiz müdahale etmektedir" ifadelerine yer verildi.

BAŞARI GELDİKÇE YAKILACAK

Kulübün başarısına göre yaklaşık 90 milyon tokenin 25 yıllık süreçte yakılması hedefleniyor. Tokenler Fenerbahçe başarı kazandıkça yakılacak. Açıklanan plana göre futbol takımının galibiyetinde 10 bin, basketbol takımının galibiyetinde 5 bin, voleybol takımının galibiyetinde 2.500 adet token yakılacak. Şampiyonluklarda da sırasıyla 500 bin, 100 bin, ve 50 bin adet token yakılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...