Tgrt Haber
23 Mart 2015 16:10

Sivasspor'a iki kötü haber birden

Sivasspor teknik sorumlusu Sergen Yalçın, Bursaspor'u yenerek rahatladıklarını belirtti, "Sakatlanan Eneramo ve İbrahim Toraman sezonu kapattı" dedi.

Sivasspor'a iki kötü haber birden
sivasspor,sakatlık,

Sahasında Bursaspor'u 4-1 mağlup eden Medicana Sivasspor, milli maç yüzünden verilen arada sadece 1 günlük izin yaptı, gelecek hafta oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarına başladı. Vali Lütfullah Bilgin Tesisleri'nde gerçekleşen antrenmana sakatlıkları bulunan Michael Eneramo, İbrahim Toraman, Da Costa, Batuhan Karadeniz ve milli takım kadrosuna çağrılan Ümit Kurt ile Atıf katılmadı.
"RAHATLAMAMIZI SAĞLAYAN BİR SKOR OLDU"
Antrenmandan önce açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın, Bursaspor galibiyetinin önemli olduğunu belirtirken şunları söyledi:
"İhtiyacımız olan bir skordu. Rahatlamak ve ligin aşağısıyla puan farkını açmak için tatmin edici bir skor oldu. Milli takım maçı arası öncesinde oyuncularımızın moralli olmaları açısından güzel bir galibiyet oldu. Her hafta yeni maçlar oynanıyor. Umarım bundan sonrası bizim için çok iyi geçer. Bursaspor maçı öncesinde bir duraklama dönemi yaşadık. Bu gayet doğal, 2 büyük takımla oynadık. Bu maçların çoğunda iyi oynadığımızı, şanssız mağlubiyetler aldığımızı düşünüyorum. Oyun olarak bir sıkıntımız yok ama skor olarak bir sıkıntımız var. Maçlarda çok pozisyon ve çok gol kaçırıyoruz. Özellikle büyük maçlarda golleri atamazsan sahadan mağlup ayrılman gayet normal. Ligin son dönemi bizim için çok daha iyi olacak diye düşünüyoruz. Takım olarak iyi durumdayız, oyuncularımız fizik olarak güçlüler, iyi niyetliler ve iyi mücadele ediyorlar. Bunun ligin son dönemine çok pozitif yansıyacağını düşünüyorum. Lig ve kupayı beraber götürmeye çalışıyoruz, bu da kolay bir iş değil. Çok fazla maç oynadık, sürekli hafta sonu ve hafta içi maç oynuyoruz. Oyuncularımız doğal olarak yoruluyorlar. Son sakatlıklardan sonra kadromuzda biraz kısıtlı hale gelmeye başladı. 3-4 oyuncumuzu birçok maçta kullanamadık, o da bizi biraz sıkıyor ve alternatif bulmakta zorlanıyoruz. Sezon bitimine kadar inşallah Sivasspor çok daha iyi yerlere gelir."

ENERAMO'NUN ÇAPRAZ BAĞLARI KOPTU

Eneramo'nun geçen hafta Türkiye Kupası'nda Kayserispor ile oynadıkları maçta aldığı darbe sonucu çapraz bağlarının koptuğunu ve sezonu kapattığını söyleyen Sergen Yalçın, şöyle devam etti:
"Eneramo bizim için çok iyi ve inandığımız bir oyuncuydu. Maalesef onu daha kullanamayacağız, sezonu kapattı. İbrahim Toraman'da sezonu kapattı. Manuel Da Costa'yı yurt dışına gönderdik, onun da bir sakatlığı var. Çok fazla eksik olmak istemiyoruz, çok maçımız var. Ligde 9 maçımız var, kupa maçlarımız var. Kupada devam edecğiz, belki yarı final oynayacağız. Ligin sonuna kadar bizi güzel bir mücadele bekliyor ve her türlü mücadeleye hazırız."
"SAHADAN ÇIKMAYAN HOCALAR VAR"
Sergen Yalçın, Kayserispor ile oynanan kupa maçında aldığı ceza konusunda da şyunları söyledi:"Kenarda kontrolü kaybetmememiz gerekiyor, tabi benim yaptığım da çok sağlıklı bir iş değil. Ancak hakemler olayları bazen öyle bir yerlere getiriyorlar ki insan takımının sahada ezildiğini görünce doğal olarak kenarda bazı şeylere dayanamıyor. Benim oyundan atıldığım pozisyon, Michael Eneramo'nun çapraz bağlarının koptuğu pozisyondu. Onun öncesinde de 3-4 tane çok net pozisyon vardı. Ligin son döneminde artık herkes küme düşme maçları oynuyor, herkes final maçları oynuyor. Hakemlerin çok daha konsantrasyonlu, sahada çok daha sağlam bir şekilde durması lazım. Geldiğimden beri hakemlerle ilgili hiçbir şey konuşmuyorum ama ligin içinde bazen bu tür olaylar oluyor. Biraz daha bizim kendimizi kontrol etmemiz lazım, hakemlerin biraz daha bize insiyatif vermesi lazım. Ligde sahanın içerisinden çıkmayan teknik direktörler var ama bakıyorum hiç kimsenin ceza aldığı yok. Kendimi korumak için bunları söylemiyorum ama hakemlerin biraz daha sağlam maç yönetmesi, çaldığı düdüklere bizim güvenmemiz lazım. Kayserispor maçının 90 dakikası bizim için çok sıkıntılı geçti. Ligde küme düşme mücadelesi veriyoruz ben niye oyun içerisinde bir müsabakada hakemle uğraşayım. Tabi ki uğraşmak istemem ama insanlık hali böyle şeyler olabilir. İki seneden beri ilk defa başıma böyşle bir olay geliyor. Üzgünüm, yapmamam gerekirdi ama insanlık hali olur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...