Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Temmuz 2021 23:53

Siyasilerden Galatasaray’a destek mesajları yağdı

Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray, Yunan yetkililerin yeni tip koronavirüs testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranışlara tepki olarak geri dönme kararı aldı. Siyasiler, Galatasaray'a destek ve Yunanistan'a tepki mesajları yayınladı.

Siyasilerden Galatasaray’a destek mesajları yağdı
Galatasaray,Yunanistan

Galatasaray'ın hazırlık maçı için gittiği Yunanistan'da PCR testlerinin kabul edilmemesi ve yeni test için ısrarcı olunması tepki çekti. Yunan yetkilerinin kaba davranışları nedeniyle sinirlenen teknik direktör Fatih Terim ve yöneticilerden yaşananlara tepki göstererek Atina'dan dönme kararı verdi. Yaşananlar nedeniyle siyasetiler sarı kırmızılı ekibe destek mesajları gönderirken, Yunan yetkililerinin davranışlarına tepki gösterdi.

Galatasaray, Olympiakos ile yarın Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynayacağı karşılaşma için bugün saat 16.00’da İstanbul’dan Atina’ya gitti. Atina'ya inen sarı-kırmızılıların PCR testleri, Yunan yetkililer tarafından kabul edilmedi. Yaşanan sorunlar ve gösterilen tavır nedeniyle İstanbul’a dönme kararı alan Galatasaray'a siyasilerden destek mesajları geldi.

ÇAVUŞOĞLU: TAKIMLARIMIZIN YANINDAYIZ!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Galatasaray futbol takımımızın Yunanistan'da karşılaşmış olduğu iyi niyetten centilmenlikten uzaklaşıp kabul edilemez. Tüm takımlarımızın her zaman yanındayız!” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: ASLA KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik paylaşımında, “Yunanistan’ın Galatasaray Spor Kulübü’ne dönük kötü muamelesini şiddetle kınıyoruz. Kötü niyet ve kabalığın sportmenlikte yeri yoktur. Galatasaray Spor Kulübü dünyada yeri olan büyük bir takımımızdır. Yunan otoriterlerinin yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yunan makamlarının Galatasaray Spor Kulübü’ne yaptığı saygısızlık sadece kendilerine yakışmıştır. Dostluk ve sporla ilgisi olmayan, her bakımdan yakışıksız davranışlarını not ediyoruz” dedi.

KASAPOĞLU: İLKEL TAVRI KINIYORUM

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise paylaşımında, “Hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Spor Kulübü’müzün karşılaştığı tutum üzerine kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray Spor Kulübü’nün karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...