Tgrt Haber
21 Aralık 2021 12:51

Slaven Bilic kimdir, nereli? Fenerbahçe teknik direktörü Slaven Bilic mi oldu?

Fenerbahçe Beşiktaş maçı ardından Vitor Pereira ile yollarını ayıran sarı lacivertli takımın teknik direktör arayışı devam ediyor. Başarılı teknik adam Slaven Bilic geçtiğimiz günlerde Çin kulübü Beijing Guoan ile olan sözleşmesini feshetmesi ''Slaven Bilic Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak?'' sorusunu gündeme getirdi. Peki Fenerbahçe teknik direktör adayı Slaven Bilic kimdir, kaç yaşında nereli?

Slaven Bilic kimdir, nereli? Fenerbahçe teknik direktörü Slaven Bilic mi oldu?
slaven bilic,beşiktaş,feenrbahçe,futbol

Fenerbahçe Süper Lig ve Avrupa'da alınan kötü sonuçların ardından Vitor Pereira ile yollarını ayırdı. Fenerbahçe 20 Aralık'tan bu yana teknik direktör arayışına devam ediyor. Sarı lacivert takımda Joachim Löw ve Slaven Bilic isimleri öne çıkarken net kararın yarın açıklanması bekleniyor. İşte Fenerbahçe teknik direktör adayı Slaven Bilic hakkında bilmeniz gerekenler. 

SLAVEN BİLİC KİMDİR? 

Slaven Bilic 11 Eylül 1968 yılında Hırvatistan’dan dünyaya geldi. Üniverisitede hukuk eğitimi alan Slaven Bilic Hırvatistan millî takımı ile 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası ile üçüncü oldukları 1998 FIFA Dünya Kupası kadrolarında yer aldı. Henüz 40 yaşındayken İngiltere'nin de olduğu grubu Hırvatistan’ın lider tamamlaması Slaven Bilic’in tanınmasına neden oldu. Futbolculuk kariyerinden 7 farklı takımda forma giyen Slaven Bilic, toplam 281 lig maçına çıktı. 27 kez gol sevinci yaşayan Bilic 2001 yılından itibaren teknik direktörlük yapıyor. 

SLAVEN BİLİC BEŞİKTAŞ KARİYERİ 

Başarılı teknik direktör Slaven Bilic, 2014’te Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Beşiktaş teknik direktörü görevindeyken ilk sezonda ligi 3. sırada bitirdi. 2. sezonunda daha başarılı oyunlar ortaya çıkaran Bilic özellikle Avrupa kupalarında takıma oynattığı oyunla beğeni topladı. Slaven Bilic, Beşiktaş ile çıktığı 87 maçın 47’sini kazanmış 20’şer de beraberlik ve mağlubiyet aldı. Beşiktaş bu sezon Sergen Yalçın ile yollarını ayırıldıktan sonra Slaven Bilic Beşiktaş ile gündeme geldi. Ancak Bilic son günlerde Beşiktaş’tan gelen teklifi başka biriyle anlaştığını söyleyerek reddettiği öğrenildi. 

Slaven Bilic kimdir, nereli? Fenerbahçe teknik direktörü Slaven Bilic mi oldu?

SLAVEN BİLİC FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ OLACAK MI? 

Fenerbahçe Hırvat teknik adam ve ekibiyle senelik 2.9 milyon euro'ya prensipte anlaştığı iddia edildi. Fenerbahçe Slaven Bilic ile anlaşırsa Ocak ayı içinde İstanbul'a gelmesi bekleniyor.  Fenerbahçe'ye yakın kaynaklar Fenerbahçe Teknik Direktörü pozisyonu için Hırvat çalıştırıcı Slaven Bilic ile prensipte anlaşmaya varıldığını iddia etti. Fenerbahçe yönetimin, Bilic ile 2.5 yıllık anlaşmaya vardığı ve sözleşmenin ocak ayının ilk haftasında imzalanacağı belirtirken henüz resmi bir açıklama gelmedi. Tkenik adam Slaven Bilic Çin Çin kulübü Beijing Guoan ile olan sözleşmesini feshederek boşa çıkması iddiaları güçlendirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...