Tgrt Haber
21 Şubat 2014 20:08

Soçi'de pistin bozulduğu iddiasına yalanlama

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda sıcak havalar nedeniyle pistin bozulduğu ve bu nedenle çeşitli kazalar yaşandığı iddiasına yalanlama.

Soçi'de pistin bozulduğu iddiasına yalanlama
Soçi'de pistin bozulduğu iddiası, soçi'de olimpiyat oyunları, pistin bozulduğu iddiasına tepki,

Basın toplantısı düzenleyen FIS Genel Sekreteri Sarah Lewis, kayak yarışmalarında zeminin bozulmasından şikayet eden sporcu ve antrenörlerin iddialarına cevap verdi. Soçi'deki pistlerin "olimpik standartlarda" olduğunu vurgulayan Lewis, son kayak yarışlarında artan kazaların nedeninin sadece zemin bozukluğuna bağlanamayacağını savundu. "Son zamanlarda artan sıcaklar ve ıslak kar yağışlarının zemini bozmaması için yetkililer çok yoğun bir çaba harcıyor" diyen Lewis, bu tür iklim koşullarının son derece normal olduğunu ve endişeye gerek duyulmaması gerektiğini söyledi.
Olimpiyatlarda son dönem içinde düzenlenen kayak yarışlarında Maria Komissarova, Helene Olafsen, Jacqueline Hernandez, Christopher Lambert, Rowan Cheshire gibi birçok sporcu, yarış ve antrenmanlarda çeşitli kazalar geçirerek yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...