Tgrt Haber
07 May 2022 13:55 - Güncelleme : 07 May 2022 15:34

Son dakika! Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Ekrem İmamoğlu'na sert tepki

Son dakika: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. Ali Koç, ''Umarım Fenerbahçeliler, Ekrem İmamoğlu'na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez." dedi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA, AA
Otobüs pozuyla sanatçılardan yoğun tepki gören Ekrem İmamoğlu bu kez de Ali Koç'un eleştirilerinin hedefi oldu.
Otobüs pozuyla sanatçılardan yoğun tepki gören Ekrem İmamoğlu bu kez de Ali Koç'un eleştirilerinin hedefi oldu.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Trabzonlu bazı insanların enteresan özellikleri var. Milli Takım stadımıza maç yapmaya gelir, hocası bordo mavi kravat takar. Şehrin belediye başkanı gelir, bordo mavi kravat takar. Bir de utanmadan bize hakaret edilen kitap hediye ediliyor. Umarım Fenerbahçeliler, Ekrem İmamoğlu'na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez." dedi.

Ali Koç'un açıklamalarından satır başları:

"Fenerbahçe'yi dışarıdan bölmeye hiç kimsenin gücü yetmez. Devleti gözüne kestirmiş bir terör örgütüyle nasıl mücadele ettiğimizi dünya biliyor. Umarım, Fenerbahçe taraftarının Sayın Ekrem İmamoğlu'na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez. Sayın İmamoğlu, Divan Başkanımız Uğur Dündar'a 61 numaralı formayı art niyetle vermedi."

"Bu ilden gelen insanların genelleme yapmıyorum ama enteresan özellikleri var.  A Milli Takım Teknik Direktörü (Şenol Güneş), Fenerbahçe Stadyumu’na maça bordo mavi kravatla gelir. Şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı da, bordo mavi kravatla gelir. Kime ne anlatıyorsunuz?"

''BİZİM NİYETİMİZİ SORGULAMAYIN''

"Bize sportif olarak her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz ama bizim niyetimizi sorgulamayın. Uğraşmadılar, mücadele etmediler, duruş sergilemediler demeyin. Bunu söylerseniz bizi yaralarsınız."

Son dakika! Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Ekrem İmamoğlu'na sert tepki

''EN SAĞLIKLI KARARI ALALIM''

"Biz TFF'ye her türlü belgeyi evrağı verdik. Yurt içi yurt dışı örnekler... Sanmayın ki sadece kamuoyunda bu konuyu gündeme getirdiğimizde bu işle uğraşıyoruz. Size hikayeyi tersten bile okuyabilirler o kadar çalışmışlar. Gelin, herkesi dinleyin. Acelesi yok, yıllardır bekleyen bir konu. En sağlıklısına varalım. 428 gün oldu. Sonuna kadar haklı olduğumuz bir konuda yıllardır arayış içindeyiz. Bizim kaybedecek bir günümüz bile yok. Gelecek yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı, aynı zamanda federasyonumuzun da... Efsanelerimizin oynadığı yılları ya kabul edeceksiniz ya da gelecek sene 100. yılımız demeyeceksiniz. Şampiyonun kupası nerede olur, müzesinde olur..."

''NASIL TRANSFER YAPACAĞIMI BİLMİYORUM''

"Nasıl transfer yapacağımı bilmiyorum, harcama limitimin ne olacağını bilmiyorum. Onların söylediği şarkıları söylerseniz, işiniz görülüyor. Söylemezseniz, düşman olursunuz. TFF'nin söylediği şarkıyı söyleyen bir başkan bulabilirsiniz ama ben yapmam."

TOPLANTIDA GERGİNLİK

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısında gerginlik yaşandı. Toplantıda konuşan kurul üyelerinden Engin Turan, eski divan kurulu başkanı Vefa Küçük'e hakaret ettiği iddiasıyla konuşması yarıda kesilerek salondan çıkarıldı.

Siyasete girmek istemediklerini ama takımlarını savunmak zorunda kalacakları zamanlar olabileceğini anlatan Koç, "Benim için her şeyden öncesi niyettir. Evet Uğur bey 61 numaralı forma verdi. Ben olsam vermezdim, onun niyeti iyi, kötü niyetle yapılmış bir şey değil. Ama ziyaretçisinin niyeti, artık onun da muhasebesini sizlere bırakıyorum. Biz başkanlık, yüksek divan başkanlığı eğitimi alarak gelmedik. Bazı şeyleri hata yaparak tecrübe ediyoruz. Ama ben orada niyet sorgulamıyorum, niyeti biliyorum." ifadelerini kullandı.

''ZULME SESSİZ KALMAYIZ''

Trabzonspor maçında açılan pankartla ilgili öfkeli olduklarını ve bunun için sebepleri bulunduğunu belirten Koç, "Divan başkanı çok güzel kelimelerle hislerimizi aktardı. Burada olan herkes benzer duygu ve düşünceler içindeydi. Kelimeler zaman zaman boğazımda düğümlendi. Devletimizle o kadar çok iç içe işimiz var ki saymakla bitmez. Tüm kulüpler için geçerli. Belki o yüzden ses çıkartmıyorlar. Biz zalim insanlar değiliz ama zulme de sessiz kalmayız." şeklinde konuştu.

OTOBÜS POZU ELEŞTİRİ ALDI

Karadeniz turu sonrası İBB Ekrem İmamoğlu otobüs pozuyla özellikle sanatçılar tarafından eleştirilerin odağı olmuştu. İmamoğlu'na bu kez de Trabzon'daki yaşananlardan dolayı Ali Koç tepki gösterdi.

Kaynak: İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...