Tgrt Haber
10 Ocak 2022 14:03

Son dakika haberi: Galatasaray’da Fatih Terim dönemi sona erdi

Son dakika haberi: Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, başkan Burak Elmas ile yaptığı görüşmenin ardından görevinden ayrıldı.

Son dakika haberi: Galatasaray’da Fatih Terim dönemi sona erdi
fatih terim,galatasaray

Galatasaray'da son olarak Giresunspor karşısında alınan yenilginin ardından olağanüstü durum ilan edildi. Sarı kırmızılılarda Başkan Burak Elmas ile teknik direktör Fatih Terim, Nef Stadı'nda görüşme gerçekleştirdi. Yönetimden bazı isimlerin Fatih Terim ile devam edilmesi halinde, istifa edeceklerini Burak Elmas'a bildirmeleri krizi daha da arttırdı. 

GÖRÜŞMEDEN AYRILIK KARARI ÇIKTI

Yaklaşık 15 dakika süren toplantının ardından Fatih Terim stattan ayrıldı. Yapılan görüşmede ayrılık kararı çıktı.

Galatasaray, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Fatih Terim ile ayrılık ihtimali olduğu iddialarını yalanlamıştı. Ancak bu kez karşılıklı anlaşma sonrasında yolların ayrılmasına karar verildi. 

TRABZONSPOR’UN 22 PUAN GERİSİNDE KALDI

Galatasaray’da Burak Elmas’ın başkan olmasının ardından sözleşmesini uzatan Fatih Terim, kadroya genç isimler transfer etti. Avrupa Ligi’nde gruptan lider çıkan sarı-kırmızılı takım, Süper Lig’de ise 20. hafta sonunda Trabzonspor’un 22 puan gerisinde kaldı. Sarı-kırmızılı takım ayrıca Ziraat Türkiye Kupası’nda TFF 1. Lig ekibi Denizlispor’a taraftarı önünde penaltılarla elendi.

176 MAÇTA 44 YENİLGİ

Galatasaray, Fatih Terim döneminde 176 maça çıktı. Sarı-kırmızılı takım tüm kulvarlarda 97 galibiyet alıp 44 kez sahadan yenik ayrıldı. 340 atıp, 209 gol yiyen sarı-kırmızılı takım bu maçların 35’inden beraberlikle ayrıldı.

AVRUPA'DA NAMAĞLUP

Galatasaray bu sene Fatih Terim yönetiminde çıktığı maçlarda Lig'de 20 maçta 7 galibiyet 6 beraberlik 7 mağlubiyet aldı ve toplam 27 puan topladı. Avrupa'da ise gruplarda 6 maçta 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet alarak yoluna namağlup devam etmekte.

2017'DE GELMİŞTİ

Tecrübeli teknik adam Galatasaray'daki 4. dönemi 21 Aralık 2017'de attığı "Nerede kalmıştık" tweetiyle yeniden başlatmıştı. Sarı kırmızılı takım o sezon şampiyonluğu elde etmişti. Aradan geçen 4 yılda 2017-2018 ve 2018-2019 yıllarında şampiyonluk yaşayan Galatasaray bu sezon ise Lig'de 12. sırada bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...