Tgrt Haber
28 Kasım 2021 18:40

Son dakika: Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

Son dakika: Galatasaray eski başkanlarından Mustafa Cengiz uzun süredir mücadele ettiği rahatsızlığına yenik düşerek hayatını kaybetti. 71 yaşında vefat eden Cengiz 3,5 yıl Galatasaray'ın başkanlığını yapmıştı.

Son dakika: Mustafa Cengiz hayatını kaybetti
Mustafa Cengiz,galatasaray

Son dakika: Galatasaray eski başkanlarından Mustafa Cengiz uzun süredir mücadele ettiği rahatsızlığına yenik düşerek hayatını kaybetti. 71 yaşında vefat eden Cengiz 3,5 yıl Galatasaray'ın başkanlığını yapmıştı.   Cengiz, kulübün 37. başkanı olarak tarihteki yerini almıştı.

BİR DİZİ OPERASYON GEÇİRMİŞTİ

Mustafa Cengiz, başkanlığının son 1 yıllık bölümünde ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etmişti. 2020 yılının ilk aylarında rahatsızlığı ortaya çıkan Mustafa Cengiz, beyninden ve midesinden bir dizi operasyon geçirmişti. Cengiz, bu süreçte uzun süre tedavi görse de tedavilerden beklenen yanıtı alamadı ve 71 yaşında hayata gözlerini yumdu.

ABDURRAHİM ALBAYRAK VE YUSUF GÜNAY, CENGİZ AİLESİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in vefatının ardından eski yöneticiler Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay, hastaneye gelerek, Cengiz ailesini yalnız bırakmadı.

Maslak Acıbadem Hastanesi'ndeki taziyenin ardından Cengiz'in doktoru Yeşim Eralp, yaptığı açıklamada, "Sayın Mustafa Cengiz akciğer kanseriyle savaşmaktaydı. Bu süreç içerisinde kendisine bilimin ışığında tüm tedaviler eksiksiz olarak uygulandı. 3 gün önce durumu ağırlaşarak yoğun bakım ünitemize alınan Cengiz, bugün saat 17.40'ta tüm müdahalelere rağmen yaşama veda etmiştir. Süreç içinde kendisi ve ailesi el ele vererek büyük bir dayanışma örneği göstererek bütün tedavileri özveriyle sonuna kadar sürdürmüşlerdir. Sözün bittiği noktada tüm sevenlerine başsağlığı, kendisine de rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticilerinden Yusuf Günay ise Cengiz'in hizmetlerinin yıllar geçtikçe daha iyi anlaşılacağını kaydederek, "Acımız çok büyük. Bugün başkanımızı kaybettik. Öncelikle Cengiz ailesine, eşi Hayat Hanıma, oğlu Sarper'e, Galatasaray camiasına, Türk milletine başsağlığı, başkanımıza da rahmet diliyorum. Yaklaşık 1,5 yılı aşan bir süreçte son nokta bugünmüş. Yarın Marmara İlahiyat Camii'nden ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınacak, Ulus'taki aile kabristanlığına defnedilecek. Bu süreçte zorlu mücadeleler yapıldı. Oğlu Sarper babası için çok uğraştı. Elinden gelen her şeyi yaptı. Biz de hep onun yanında olduk. Başkanımız Galatasaray camiasına çok büyük hizmetler verdi. İnanıyor ve biliyoruz ki yaptığı bu hizmetler önümüzdeki yıllarda daha iyi anlaşılacak. Bugün başkanımızın vefatından itibaren aldığımız tepkiler acımızı hafifletti." ifadelerini kullandı.

Merhum Mustafa Cengiz'in oğlu Sarper Cengiz ise kahramanını kaybettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sadece babamı değil rehberimi kaybettim. Hayatta her şeyi açık ve net konuşabildiğim, danışabildiğim yol göstericimi kaybettim. Keşke elden daha fazla gelseydi. Sürece başladığımızdan beri yaklaşık 18 aylık süreç müthiş bir mücadeleyle geçti. Çok dirayetli davrandı. İnsan babası hiç ölmeyecek zannediyor. Nasıl bir evlada hastalık süreci öğretilir buna da hazırladı beni. Canımı feda etmeye hazırdım ama buraya kadarmış. Açamadığım telefonlar var, hepsinden özür diliyorum. Onların dileklerini de kalbimizde hissettiğimizin bilinmesini isterim. Türk milletinin, Galatasaray camiasının, sevenlerinin başı sağolsun. Babamı hiç unutmayacağım. Benim kahramanımdı. Gaziantep'ten çıkıp oradaki gençlerimize de heyecan katacak bir başarı hikayesiydi. Mekanı cennet olsun."

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, vefat eden eski Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz için taziye mesajı yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı Sayın Mustafa Cengiz'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Daima beyefendi kişiliğiyle hatırlayacağım merhum Mustafa Cengiz’e Allah'tan rahmet; ailesine, Galatasaray ve Türk spor camiasına başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BURAK ELMAS'TAN TAZİYE MESAJI

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas yaptığı açıklamada, "Önceki Başkanımız Sn. Mustafa Cengiz'i kaybettik. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

KULÜPLERDEN TAZİYE MESAJI 

Son dakika: Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

Son dakika: Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

Son dakika: Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

Son dakika: Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

TFF'DEN TAZİYE MESAJI

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan paylaşımda, "Galatasaray Kulübü eski Başkanı Mustafa Cengiz'in vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Sarı-Kırmızılı kulübünün bir önceki dönem başkanlığını yapan ve 71 yaşında hayatını kaybeden Mustafa Cengiz, Türk futboluna değerli katkılarda bulunmuştu. Merhum Mustafa Cengiz'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, Galatasaray Spor Kulübü ve spor camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Nizip’te almasının yanı sıra, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladı.

Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı.

Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı.

İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA'da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamu’dan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği orta-doğu’da yoğun olarak çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet göstermektedir.

Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmekte olan Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...