Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 May 2021 11:44

Son dakika: Sağlık Bakanlığından koronavirüs ilacı kararı

Son dakika haberi; Sağlık Bakanlığı Kovid-19 tedavi rehberini güncelledi. Buna göre tartışmalı hidroksiklorokin ilacı rehberden çıkarıldı.. Artık hem hastanede hem de evde tedavi gören koronavirüs hastalarına hidroksiklorokin etken maddeli ilaç verilmeyecek. İşte detaylar..

Son dakika: Sağlık Bakanlığından koronavirüs ilacı kararı
sağlık bakanlığı,koronavirüs rehberi

Sağlık Bakanlığı hidroksiklorokin ilacının koronavirüs tedavisinde kullanımını durdurdu.

Sağlık Bakanlığı covid-19 tedavi rehberini güncelledi. Alınan yeni karara göre, etkinliği ve yan etkileri bir süredir tartışılan hidroksiklorokin ilacı, koronavirüs tedavisinde artık kullanılmayacak.
Koronavirüs hastalarına evde veya hastanede hidroksiklorokin etken maddeli sıtma ilacı artık verilmeyecek.
Hidroksiklorokin’in korona tedavisinde kullanımı 1 yıldan fazladır "etkinliği ve güvenliği" açısından dünya kamuoyunda tartışılıyordu.

Hidroksiklorokin etken maddeli sıtma ilacının koronavirüs kaynaklı ölüm oranını düşürmekte başarısız olduğu ortaya çıktı.
Ayrıca ilacın başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere bir çok yan etkiye sahip olduğu belirlendi..

Sağlık Bakanlığı da gelen itirazları ve yeni durumu göz önünde bulundurarak hidroksiklorokin ilacını koronavirüs tedavisinde kullanmaktan vazgeçti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...