Tgrt Haber
16 Ağustos 2021 10:10

Sörloth kimdir, nereli, kaç yaşında? Fenerbahçe transferi Alexander Sörloth hayatı

Süper Lig heyecanı devam ederken transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Fenerbahçe’nin gündeminde olan Alexander Sörloth transferi akıllara ''Alexander Sörloth kimdir, nereli, kaç yaşında? Fenerbahçe Alexander Sörloth transferi gerçekleşti mi?'' sorularını getirdi.

Sörloth kimdir, nereli, kaç yaşında? Fenerbahçe transferi Alexander Sörloth hayatı
Sörloth,,fenerbahçe Sörloth transferi,,fenerbahçe transfer,

Fenerbahçe 2021 2022 Süper Lig sezonu için hazırlıklarına devam ediyor. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe yeni sezonda kupaya odaklanmış durumda. Fenerbahçe yaptığı transfer görüşmeleriyle gündeme gelirken bu defa Alexander Sörloth transferiyle konuşuldu. Peki Fenerbahçe Sörloth transferi gerçekleşti mi? Fenerbahçe Sörloth için ne kadar ödeyecek? İşte Fenerbahçe transfer gündeminde olan Alexander Sörloth hakkıdna bilmeniz gerkenler.  

SÖRLOTH KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA? 

Alexander Sörloth 5 Aralık 1995 tarihinde Norveç’te dünyaya geldi. Forvet pozisyonunda oynayan Sörloth, futbol kariyerine 2013 yılında Rosenborg A takımıyla ile başladı. 2015 yılına kadar Rosenborg formsı giyen 25 yaşındaki Sörloth, bu takım bünyesinde 46 maça çıkarken 18 gol kaydetti. Başarılı performansı sayesinde 2015 yılında 750.000 € bonservis bedeliyle Groningen takımına transfer oldu. Groningen ile 38 maçta oynarken 15 gol attı. Forvet oyuncusu Sörloth bunların yanında Midtjylland ve Crystal Palace gibi takımlarda da top koşturdu.  

Sörloth kimdir, nereli, kaç yaşında? Fenerbahçe transferi Alexander Sörloth hayatı

SÖRLOTH TRABZONSPOR KARİYERİ  

Forvet oyuncusu Sörloth, Ağustos 2019'da tarihinde Tranbzonspor ile anlaşma sağladı. 750 bin avro kiralama bedeliyle iki senelik sözleşme imzalayan Sörloth, Trabzonspor bünyesinde 33 gol kaydederek bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını kazandı. Sörloth, UEFA Uluslar Ligi karşılaşmaları için Norveç'e gitmesinin ardından tekrar Trabzon’a dönüş yapmadı.  

FENERBAHÇE SÖRLOTH TRANSFER ÜCRETİ NE KADAR?  

Alexander Sörloth, 2019 yılında Trabzonspor ile 2 yıl süreli kiralık anlaştı. Sörloth, bu dönemde başarılı futboluyla gözleri doldurdu. Gol kralı olarak adını Trabzonspor tarihine yazdıran Sörloth, Trabzonspor'da yükselen bir grafiğe imza attı. Trabzonspor ile 750 bin avro kiralama bedeliyle iki senelik anlaşan Sörloth, Alman takımı RB Leipzig ile 20 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaştı. Kulüp Sörloth için yıllık net olarak 3.3 milyon euro para ödedi. Sörloth RB Leipzig arasındaki sözleşme 30 Haziran 2025 tarihinde sona eriyor.  

Fenerbahçe Sörloth transferi son günlerde futbol gündemini meşgul ediyordu. Babası aracılığıyla Alman takımı RB Leipzig ile yollarını ayırmak istediğini duyurmuştu. 25 yaşındaki başarılı forvet oyuncusu Sörloth ile Fenerbahçe ilgilenmeye başladı. 25 yaşındaki futbolcu, Leipzig'in Mainz'e 1-0 yenildiği karşılaşmanın kadrosuna alınmaması akıllara ''Fenerbahçe Sörloth transferi gerçekleşti mi?'' sorusunu getirdi. Fenerbahçe Sörloth transferi hakkında resmi bir açıklama henüz bulunmuyor. Alman takımı gözden çıkardığı forveç oyunusu için 15 milyon euro istedi. Bu fiyat karşılığında takım bulamayan RB Leipzig transfer döneminin biteceği 31 Ağustos’a kadar takım bulamazsa Fenerbahçe’nin kiralama teklifini kabul edecek.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...