Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ocak 2016 12:33 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 15:54

Silopi'de 85 yaşındaki hastayı asker tahliye etti

Şırnak'ın Silopi ilçesinde rahatsızlanan 85 yaşındaki hasta, askerler tarafından güvenli bir şekilde bulunduğu bölgeden tahliye edildi.

Silopi'de 85 yaşındaki hastayı asker tahliye etti
pkk, Silopi

Doğu ve Güneydoğu illerinde yoğunlaşan terör olayları vatandaşların yaşamlarını doğrudan etkiliyor. Güvenlik güçleri bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürürken, bir yandan da bölgedeki halka gıda yardımı yapıyor. Şırnak'ın Silopi ilçesinde ise 85 yaşındaki hasta kadın, bölgeden askerler tarafından tahliye edildi. Genelkurmay Başkanlığı, Silopi'de yaşlı kadını tahliye eden askerlerin görüntülerini yayınladı. Battaniyeye sarılı yaşlı ninenin bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edildiği görüntüler, terör örgütünün bölge halkına yaşattığı zulmü gözler önüne serdi.  
SİLOPİ'DE TERÖR MAĞDURLARINA ATEŞ ALTINDA TAHLİYE
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK'nın ateşi altındaki vatandaşların güvenli bölgeye tahliye görüntülerini yayınladı.
Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu'da başlattığı operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı, 2016 yılının ilk günlerinde de terör operasyonlarının yoğun bir şekilde devam ettiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütünün ateşi altındaki vatandaşların tahliye görüntülerini yayınladı. Bölgedeki sivil halkın can güvenliğine öncelik veren güvenlik güçlerinin bölgedeki terör mağduru vatandaşlara adeta kalkan olduğu görüntüler aksiyon filmlerini aratmadı.
"SEN ÇOK YAVAŞ KOŞUYORSUN"
Bir evin avlusunda bekleyen çocuklara yardım eden askerlerin güvenlik konusunda nasıl titiz davrandıklarını gözler önüne seren görüntülerde bir komutan, "Hazır mısınız çocuklar? Şimdi koşabildiğiniz kadar hızlı koşacaksınız tamam mı? Hadi bakalım kim daha hızlı koşacak bakalım göreceğiz" diyor ve minikleri tek tek yolun karşısına geçiriyor. Rahat tavırları dikkatlerden kaçmayan komutan, minikleri "Sen çok yavaş koşuyorsun" diyerek sakinleştiriyor. Çevrede patlama seslerinin yaşandığı tahliye sırasında kundaktaki bir bebeği de yine askerler kucağına alarak karşıya geçiriyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmayan tahliye görüntüleri, terörün bölgedeki halkın yaşamını nasıl doğrudan etkilediğini gözler önüne seriyor.
Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini geçti. Bölgede bir yandan hendekler kapatılırken, diğer yandan yol ve menfezlere tuzaklanmış patlayıcılar imha ediliyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...