Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ağustos 2015 18:18 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 15:54

Sinan Oğan Bahçeli'yi mahkemeye verecek

MHP'den tedbirli olarak kesin ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, "mahkemede hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

Sinan Oğan Bahçeli'yi mahkemeye verecek
sinan oğan, mhp, mahkeme,

Sinan Oğan yaptığı açıklamada, MHP Merkez Disiplin Kurulu'nun kendisi hakkında parti üyeliğinden tedbirli kesin çıkarma cezası vermesinin hiçbir hukuki gerekçesi olmadığını söyledi.

Kararın parti içi demokrasiye de aykırı olduğunu ifade eden Oğan, daha önce Iğdır İl Disiplin Kurulu'nun konuyu değerlendirdiğini, savunmasını aldığını ve ihraç edilmesi konusunda herhangi bir gerekçe olmadığına karar verdiğini hatırlattı. Oğan, şöyle devam etti:

"Hukuki geçerliliği yok"

"İl Disiplin Kurulu'nun verdiği kararın ardından il yönetimi feshedildi ve yeni yönetim atandı. Yeni yönetim de önceki karara itiraz ettirildi ve Merkez Disiplin Kurulu'ndan da karar alındı. Bunların hiçbirinin hukuki geçerliliği yok ve mahkemelerden geri dönecek. Tebligat yapıldığında mahkemede hakkımı sonuna kadar arayacağım."

"Sonuna kadar MHP'li kalacağım"

Oğan, siyasete MHP'de devam edeceğini belirterek, "Başka bir partiye geçmeyi düşünmüyorum. Sonuna kadar MHP'li kalacağım. 'Birileri istiyor' diye partimi terk edecek, ülkümü kaybedecek değilim" diye konuştu. Parti yönetimininseçimlere harcaması gereken enerjiyi "şahsının üyeliğini gasba harcadığını" savunan Oğan, şunları söyledi:

"Öz evlatlarıyla uğraşmasınlar"

"Sayın Genel Başkanımızın da sayın parti yöneticilerimizin de bu süreçte uğraşması gereken işler bunlar değil. Öz evlatları ile uğraşmamalılar, rakip siyasi partilerle uğraşmalılar. Türkiye, bir terör girdabına sokuluyor, onunla uğraşmalılar. Memleketi bu ateşten çıkaracak çözümler üretmek, partiyi iktidara taşıyacak girişimler üzerinde kafa yormak lazım. Bu süreçte uğraşılacak konu, Sinan Oğan'ın ihracı konusu değil, olmamalı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...