Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Aralık 2013 10:18

Spor Toto Süper Lig'in kart dosyası

Süper Lig'de sezonun ilk yarısında en fazla sarı kartı Gençlerbirliği, kırmızı kartı ise Kayserispor ve Elazığspor gördü.

Spor Toto Süper Lig'in kart dosyası
spor toto süper lig, süper lig, kart dosyası, en fazla sarı kart, en fazla kırmızı kart,

Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinde en fazla sarı kartı Gençlerbirliği, kırmızı kartı ise Kayserispor ve Elazığspor gördü. Devre arasına 12 puanla 17. sırada giren Kayserispor, 6 kırmızı kartla futbolcusu en çok oyun dışı kalan takımlardan oldu. Kayserispor'da, Ömer Bayram, Abdullah Durak, Cleyton (2), Gökhan Değirmenci ve Salih Dursun hakemlerin kırmızı kartından kaçamadı. Kayserispor ile aynı sayıda kırmızı kart gören Elazığspor'da ise İvesa, Çağlar Birinci, Bilica, İbrahim Kaş, Sane ve Sow kırmızı kartla cezalandırıldı. Kayserispor ile Elazığspor'un ardından Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor 5'er kırmızı kartla sıralandı. Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Trabzonsporlu oyuncular 4'er kez kırmızı karta maruz kaldı.  
En fazla kırmızı kart gören futbolcu listesinde ise ilk sırada Kayseri Erciyesspor'un forveti Björn Vleminckx yer aldı. Belçikalı golcü, Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor ve Sivasspor maçlarında kırmızı kart görerek 3 kez soyunma odasının yolunu tuttu. Ligin ilk yarısında en çok kırmızı kart 12. ve 14.  haftalarda görüldü. Hakemler, ligin 12. ve 14. haftalarında 6'şar kez kırmızı kartına başvurdu. Süper Lig'in 17. haftasında ise hakemler kırmızı kart için elini cebine atmadı. Bir maçta en fazla kırmızı kart ise 12. haftada yapılan Galatasaray-Sivasspor maçında çıktı. Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da Sivasspor'u 2-1 yendiği maçı yöneten Halis Özkahya, kırmızı kartına 4 kez yöneldi. Özkahya, sarı-kırmızılı takımdan Dany, Sivasspor'dan da Ümit Kurt, Cicinho ve Manuel Da Costa'yı kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Sarı kart sıralamasında ise başı 55 kezle Gençlerbirliği çekti. Başkent ekibini Kayserispor 45, Trabzonspor 44 ve Kayseri Erciyesspor da 41 sarı kartla izledi. En fazla sarı kart 4. haftada gösterildi. Ligin 4. haftasında görev alan hakemler, 54 kez sarı karta başvurdu. Bir karşılaşmada en fazla sarı kart ise 8. hafta yapılan Gençlerbirliği-Kasımpaşa ve 17. haftada oynanan Torku Konyaspor-Eskişehirspor maçlarında görüldü. Her iki maçta da 10'ar sarı kart çıktı.  Sezonun ilk devresinde tüm maçları sadece Çaykur Rizespor 11 kişi tamamlayabildi. Karadeniz ekibi, kırmızı kart görmeyen tek takım unvanını elinde bulundurarak, "ligin centilmeni" oldu. Birer kırmızı kartta kalan Bursaspor, Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor centilmenlik yarışında Çaykur Rizespor'u takip etti. Ligin en az sarı kart gören takımı ise Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı futbolcular, 29 sarı kartla bu kategoride ilk sırada yer alırken, Akhisar Belediyespor ve Sivasspor da 30'ar sarı kartla ikinciliği paylaştı. Süper Lig'in ilk yarısında hakemler 668 kez sarı, 55 kez de kırmızı kartını kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...