Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Mart 2016 19:13

Stadyumda canlı bomba saldırısı, 29 ölü 60 yaralı

Canlı bomba dehşeti bu kez stadyumda yaşandı. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Stadyumda canlı bomba saldırısı, 29 ölü 60 yaralı
stadyum, bağdat, saldırı,

AP, Bağdat’ın güneyindeki İskenderiye kenti yakınlarındaki El Asariya kasabasındaki stadyumda gerçekleşen saldırıda 29 kişinin hayatını kaybettiğini, 60 kişinin de yaralandığını belirtti. AFP de polis ve sağlık görevlilerinin ifadelerine göre, en az 30 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

AFP’ye konuşan bir komiser de “Kazanan takıma kupa veriliyordu ve bombacı kendini patlattı” dedi. Saldırının gerçekleştiği kasabanın yakınlarındaki İskenderiye’deki bir hastane, hayatını kaybedenler olduğunu onaylarken; basındaki sayıların ilk değerlendirmelere dayandığını ve ölü sayısının artabileceğini belirtti.

Türkiye saati ile 18.00 civarında gerçekleştirildiği kaydedilien saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Bağdat’ın kuzeyinde yer alan ve Sünniler ile Şiilerin birlikte yaşadığı eski bir kent olan İskenderiye, ülkede devam eden mezhep savaşında büyük yaralar almıştı. Kente bir dönem ‘ölüm üçgeni’ adı verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...