Tgrt Haber
04 Ekim 2021 13:18

Stefan Kuntz'dan kadro mesajı: Kimsenin yeri garanti değil

Şenol Güneş ile yolların ayrılmasından sonra A Milli Futbol Teknik Direktörlüğüne getirilen Stefan Kunt, oynatacağı oyun tarzını kafasında oluşturduğunu söyledi. Kadro seçimi hakkında da konuşan Alman teknik adam, "Kapılar kimseye kapalı değil, kimsenin yeri de garanti değil" dedi.

Stefan Kuntz'dan kadro mesajı: Kimsenin yeri garanti değil
stefan kuntz,milli takım,türkiye

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda 11 puanla üçüncü sırada bulunan A Milli Futbol Takımımız, finallere gitme yolunda kritik 2 maça daha çıkacak. Cuma günü Kadıköy'de Norveç'i konuk edecek milliler, pazartesi günü ise Letonya deplasmanına çıkacak.

"ADAPTASYON ENDİŞEM YOK"

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, zorlu mücadeleler öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ile beraber bazı spor müdürleriyle Riva Hasan Doğan Tesisleri'nde sohbet toplantısında buluşan Kuntz, "Türk Milli Takımı’nın teknik direktörü olmak için teklif gelmesinden gurur duydum. Biliyorsunuz daha önce Beşiktaş’ta forma giydim. 1 yıllık deneyim bile olsa geçmişte hiç halktan kopuk olmadık. Tamamen aile olarak entegre olduk ve şu anda da kendimi çok rahat hissediyorum burada bulunmaktan. Adaptasyon ile ilgili bir endişem yok" ifadelerini kullandı.

Kariyerinde 2 önemli unsur olduğunu belirten Alman teknik adam, "Hem öğretip hem öğrenmek kariyerim için önemli. İletişimde benim için güven çok önemlidir. Basında bazı haberler çıktı, benim ağzımdan çıkmayan ama bana atfedilen. Bu tarz şeyler hoşuma gitmedi. Bunun yerine işin doğrusunu benden almaya çalışırsanız çok sevinirim" dedi.

FUTBOLCULARA PRİM TARTIŞMASI

Milli takımda daha önce de yaşanan prim tartışmalarına ilişkin de açıklama yapan Stefan Kuntz, "Bu konunun genel alanı yönetim kurulu üyelerimiz ve Milli Takımlar Sorumlumuz Hamit Altıntop. Çünkü finansal bir konu. Ama şunu söyleyebilirim; Almanya’da da prim konusu tartışılagelmiştir. Tabii pazarlama gücü gibi konulara baktığınız zaman milli takım bunu hep getirir. Ama bir taraftan da bu bir kulüp takımı değildir. O yüzden gurur, onur, ülkeyi temsil etme gibi faktörler devreye girdiği için orada ikinci bir görüş olur" şeklinde görüş belirtti.

Stefan Kuntz'dan kadro mesajı: Kimsenin yeri garanti değil

"TAKIMDAKİ İLK HEDEFİM BU OLACAK"

Türk Milli Takımı'nda büyük bir potansiyel olduğunu dile getiren deneyimli çalıştırıcı, "Geçmişte alınan sonuçlar var. Fakat sonra olumsuza dönen bir tablo var. Öncelikle bunun sebeplerini araştırmak, onlarla yüz yüze yapacağım görüşmelerde biraz da bunları öğrenmek ilk hedefim olacak. İkincisi; tabii ki her hocanın kendi tarzı olduğunu tahmin edersiniz. Ben de olaya kendi tarzımla yaklaşacağım. Bu süreç içerisinde oyuncularla ilgili birçok bilgi aldım. Hatta maçları statlardan seyrettim ve kendi bilgilerimi oluşturdum. Oyuncuları, en iyi performanslarını kulüpte sergileyen yapbozun parçaları gibi düşünürsek, bu iyi oynayan yapboz parçalarını yani oyuncularımızı resim oluşturmak için kullanacağız. Benim işim bu, çalışmam bu şekilde olacak" diye konuştu.

KADRO SEÇİMİ AÇIKLAMASI

"Ben birçok kişiyle konuştum, fikirlerimi anlattım, düşüncelerimi söyledim. Hamit de benim en yakınımda olan kişi. Ona da tabii ki aktardım. Onun da fikirlerini dinledim, argümanlarımızı ortaya koyduk. Sonunda da seçim kararını verdim. Ben bazı futbolcu arkadaşlarımıza da danıştım. Onlardan da düşüncelerini aldım. Düşüncelerimi oluşturdum, kararımı bu şekilde verdim. Almanya’da da böyle; herkesin fikri var. Almanya’da da 80 tane milli takım antrenörü var. Ben önden bakıyorum, cepheden. Hamit belki sol çaprazdan bakıyor, siz belki tam karşıdan bakıyorsunuz. Bu tür farklılıklar var. Birçok diğer perspektiften gelen görüşü dinledikten sonra bir karara varmak benim işim. Bu şekilde olmalı diye düşünüyorum. Açıklamış olduğumuz kadromuzda bulunmayan oyuncuların milli takım kariyeri bitti, gelmeyecek diye düşünülmesin lütfen. Burada olanlar da sonsuza kadar burada kalacak diye kural yok. Kapılar kimseye kapalı değil, kimsenin yeri de garanti değil."

3'LÜ SAVUNMA SİSTEMİ

3'lü savunma sistemi hakkında da görüşlerini açıklayan deneyimli antrenör, "Alman Ümit Milli Takımı’ndaki tarzımız 4’lüydü. Ama rakibe karşı 3’lü daha iyi sonuç verir kararına vardıysak 3’lü kullandık. Önümüzdeki günler şunun için belirleyici olacak; oyuncularımın hangi taktiksel formasyona yakın olduklarını gözlemleme imkanına sahip olacağım. Benim kafamda 4’lü olmuş, 3’lü olmuş hangisinde oynamak istersem isteyeyim Norveç maçı gibi bu kadar kısa sürede oynayacağın önemli bir maç varsa zaten ona 3’lü oynayacağım, 4’lü oynayacağım diye yaklaşmazsınız. Ona elinizdeki oyuncuların yatkınlığı neyse ona göre çıkarsınız" sözleriyle düşüncelerini aktardı.

"SERGEN YALÇIN İLE DALGA GEÇMEDİM"

Görevi devraldığı Şenol Güneş ile şu ana kadar bir görüşme yapmadığını fakat eski analiz ekibinin verilerinden faydalandığını dile getiren Kuntz, eski takım arkadaşı Sergen Yalçın ile aralarında yaşanan gerginliğe ilişkin ise şöyle konuştu:

"Kesinlikle dalga geçmek gibi bir şey değildi. Bu sadece gerçek düşüncemin kalpten söylerken saygı unsuru barındırarak şaka yollu tarifiydi. Bana Sergen ile oynadıktan sonra ne zaman ‘oynadığın en iyi orta saha oyuncusu kimdi’ diye sorulsa ben her zaman Sergen için, ‘oynadığım en iyi orta saha oyuncusuydu’ dedim. Eğer kalpten, içinde saygı da barındırarak söylenen bu küçük espriden yanlış anlaşılma oluştuysa özür dilerim. Ama insanlarla çalışma tarzımın da anlaşılması açısından bir fikir verdiğini düşünüyorum. Araya böyle küçük şeyler katmak tarzımdır. Sergen ile bir görüşmem olmadı. Ama oyuncularla görüşmeleri yardımcılarımla birlikte yapıyoruz."

"FERDİ KADIOĞLU KARARINI VERMELİ"

İyi oyuncuları Türkiye için oynama adına ikna etmeye çalışacağını ifade eden Kuntz, Fenerbahçe forması giyen Ferdi Kadıoğlu hakkında ise “E.Frankfurt-Fenerbahçe maçında izledim kendisini, bilgi aldım. Öncelikle Ferdi’nin hangi milli takımı seçeceğine karar vermesi gerekiyor. Daha sonrasında kendisinin Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunması lazım. Ardından kendisi için FIFA nezdinde milli takım değişikliği başvurusu yapılabilir” ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 100'ÜNÜ VERMİŞ BİR KUNTZ OLACAK"

Baskıdan korkmadığını da ifade eden A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Ben baskı istiyorum. Çünkü Hamit de bana bu işi teklif ettiğinde benim kafamdaki de buydu zaten. Eğer Türkiye’de milli takım düzeyinde görev alacaksanız, o baskının geleceğini bilmeniz lazım. Ben teknik direktörlük kariyerime Karlsruhe’de başladım. Takım küme düştü ve ondan sonra da diğer iki kulüpte de çok başarılı olamadım. 1 yıl iş bulamadım. Baskı buydu aslında. Çünkü ailemin geleceği ne olacak diye düşünmeye başladım" dedi.

Bir kulüpte her şeyden sorumlu olmanın da baskıya yol açtığını hatırlatan Alman hoca, "Bu tek adamın yapacağı iş değil. Bu bir ekip işi. Hamit ile başlıyor, ekibim var ve diğer ekibim. Ben kazanıyorum, siz kaybediyorsunuz diye bir durum yok. Hep beraber kaybedeceğiz, hep beraber kazanacağız, sorumlusu benim. Yüzde 100 sadakat istiyorum, inanç, güven ve dürüstlük. Bunu birlikte başaracağız. O zaman bütün bu yük benim omuzlarımda olmamış oluyor. Baskı ne kadar büyük olursa kupa da o kadar büyük olur. Büyük sözler söylemek istemiyorum. Eğer bu projede başarısız olursak da yüzde 100’ünü vermiş bir Stefan Kuntz olacak, yüzde 99’u değil. İyi sonuçlarımız olursa hep beraber kutlarız. İyi gitmezse ben o zaman giderim, başım da dik olur. Çünkü şunu derim; ‘Stefan, sen çalıştın. Yüzde 100’ünü verdin. Elinden geleni yaptın. Sonucu böyle oldu. Belki o an için yetmedi ama o an için yapabileceğinin en iyisini yaptın.’ Ama tabii ben eminim kendimden, ilerleyen dönemde Hamit ile sözleşmeyi uzatma konuşmaları yapacağız" diye konuştu.

ALMAN MİLLİ TAKIMI İTİRAFI

“Löw ayrılınca Almanya Milli Takım teknik direktörlüğü için görev bekledin mi?” sorusuna da cevap veren tecrübeli teknik adam, “Löw ayrılacağını açıkladığında bütün genç milli takım hocalarının beni A Milli Takım hocası olarak tavsiye ettiklerini biliyorum. Biz bu konuda bir toplantı yapmak istedik ama bu toplantı gerçekleşmedi. Bu durumdan dolayı ben tatmin olmadığımı sorumlu kişilere söyledim. Ama artık bu konu geride kaldı. Hansi Flick de Bayern Münih’den ayrılıp milli takımın başına geçeceğini söylediğinde şöyle düşündüm; ‘Çok doğru bir karar. Çünkü zaten Bayern’den 7-8 oyuncu milli takıma geliyor. Yönetim anlamında kolaylık olacak.’ Bundan sonra da konuyu kapattım, doğru bir karar diye düşündüm” sözlerini sarf etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...