Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 May 2015 20:58

Stephen Curry NBA'in en değerli oyuncusu seçildi

Golden State Warriors'ta forma giyen Curry, kariyerinde ilk kez normal sezonun 'en değerli oyuncusu' seçildi.

Stephen Curry NBA'in en değerli oyuncusu seçildi
Golden State Warriors, Curry,

NBA takımlarından Golden State Warriors'ın all-star oyun kurucusu Stephen Curry, kariyerinde ilk kez normal sezonun "en değerli oyuncusu" (MVP) seçildi. NBA'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, oynadığı 80 karşılaşmada 23,8 sayı (lig 6'ncısı), 7,7 asist (6'ncı) ve 2,04 top çalma (4'üncü) ortalamalarına ulaşan Curry, 2014-2015 sezonunda MVP ödülünü kazandı. 27 yaşındaki Curry böylece Warriors, 1959-1960 sezonunda Philadelphia kentinin takımıyken MVP seçilen Wilt Chamberlain'den sonra kulüp tarihinde ödüle layık görülen ikinci isim oldu.

Maç başına 32,7 dakika sahada kalan Curry, "en düşük süre ortalamasına sahip MVP" olarak NBA tarihine geçti.

Warriors'ın 67 galibiyetle kulüp rekoru kırarak sezonu lider bitirmesinde başrol oynayan Curry, attığı 286 üç sayılık basketle kendisine ait NBA rekorunu geliştirdi. Üst üste 3. kez sezonun en fazla 3 sayı isabeti yakalayan ismi olan all-star oyun kurucu, yüzde 91,4 serbest atış isabetiyle sezonu lider tamamladı.

Curry, Amerika ve Kanada'dan toplam 129 spor yazarı ve televizyoncunun yanı sıra NBA.com'dan bir seyircinin jüri olduğu oylamada 1198 puanla zirvede yer aldı. Curry'yi, 936 puanla Houston Rockets'tan James Harden ve 552 puanla Cleveland Cavaliers'tan LeBron James takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...