Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2015 23:49

Steven Gerrard veda etti

Liverpool'dan ayrılacak takım kaptanı Steven Gerrard, son kez Anfield Road Stadı'nda sahaya çıktı.

Steven Gerrard veda etti
Steven Gerrard, liverpool,

 İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Liverpool,  sahasında Crystal Palace'a 3-1 yenildi. Sezon sonu Liverpool'dan ayrılacak takım  kaptanı Steven Gerrard, son kez Anfield Road Stadı'nda sahaya çıktı.
 
Adı 25 yıldır formasını giydiği Liverpool ile özdeşleşen ancak sezon  sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan 34 yaşındaki Gerrard için maç öncesinde  tören düzenlendi. Gerrard, 8 numaralı formayı giyen futbolcuların ve  taraftarların alkışları eşliğinde çocuklarıyla sahaya çıkarken, Liverpool taraftarları da futbolcunun isminin baş harfleri ile 8 rakamından oluşan  koreografi şovu yaptı.
 
Liverpool'daki ilk resmi maçına 1998 yılında çıkan Gerrard, bugüne  kadar 708 karşılaşmada forma giydi ve 185 kez rakip fileleri havalandırdı. 34  yaşındaki futbolcu, Liverpool ile 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Kupası, 2 UEFA Süper  Kupa, 2 Federasyon Kupası, 3 kez de İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı.
 
Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'ndan sonra İngiltere  Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Gerrard, 114 kez giydiği milli takım  formasıyla 21 gol attı. Deneyimli futbolcu, kariyerine ABD Futbol Ligi  takımlarından LA Galaxy'de devam edecek.
 
Lallana'nın 26. dakikada attığı golle öne geçen Liverpool, 43.  dakikada Puncheon, 60. dakikada Zaha ve 90. dakikada da Murray'nin gollerine  engel olamadı ve sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.
Steven Gerrard veda etti
southampton-Aston Villa maçında rekor
 
Ronald Koeman'ın menajerliğini yaptığı Southampton, sahasında Aston  Villa'yı 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederken, ev sahibi ekibin 23 yaşındaki  futbolcusu Sadio Mane, Premier Lig tarihine geçti.
 
İki dakika 56 saniyede rakip fileleri üç kez havalandıran Senegalli  Mane, Premier Lig'in "en hızlı hat-trick yapan futbolcusu" oldu. Rekor 1994  yılında 4 dakika 33 saniyede hat-trick yapan Liverpoollu futbolcu Robbie Fowler'a  aitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...