Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2018 23:27

Süper Kupa'nın sahibi belli oldu

Akhisarspor, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta penaltılarda Galatasaray'a 5-4 üstünlük sağlayarak TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Süper Kupa'nın sahibi belli oldu
galatasaray,süper kupa,final,son dakika,son dakika haberi

Akhisarspor, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta penaltılarda Galatasaray'a 5-4 üstünlük sağlayarak TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Süper Lig'de geçen sezonun şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın son sahibi Akhisarspor'u karşı karşıya getiren karşılaşmaya iki takım da zeminin kötülüğü nedeniyle kontrollü başlarken, ege ekibi ilk kontratağında golü buldu. galatasaray kornerinden sonra orta sahada topu alan Manu, ceza sahasına kadar topu sürdü, vuruşunda top direkten döndü, Sleznyov tamamlayan isim oldu. Ukraynalı isim, böylece Sarı kırmızılı takıma 6. maçında 6ç. golünü atmış oldu. 
İlk yarı boyunca organize olmakta oldukça zorlanan Galatasaray'ın en önemli atağında kaleci Fatih ile karşı karşıya kalan Rodrigues ceza sahasına girmeden Dany'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Cüneyt Çakır, VAR incelemesinin ardından Dany'ye sarı kart verdi. 

İkinci yarıda Galatasaray, beraberlik için bastırırken, Akhisar savunmada kaldı ve kontralarla etkili olmaya çalıştı. 75'te Miguel lopes ile çok net bir fırsatı kaçıran Akhisar, 79'da golü kalesinde gördü. Nagatomo'nun pasında Eren Derdiyok topu ağlara gönderdip skoru eşitledi. Bu golle maç da uzatmaya gitti. 

Uzatmalar boyunca iki takım da sonucu değiştiremedi ve mücadele penaltılara gitti. 

Penaltılarda Akhisar tüm penaltıları gole çevirirken, Gomis'in son penaltısını Fatih kurtarınca Süper Kupa'yı kazanan Akhisarspor oldu. Yeşil siyahlılar böylece Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından 2. kupasını kazanmış oldu. 

 

GALATASARAY - AKHİSARSPOR: 4-5 (Penaltılarla)

STAT: Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu
SAAT: 20.45
HAKEM: Cüneyt Çakır

GALATASARAY:  Muslera, Linnes, Maicon, Serdar Aziz, Nagatomo, Donk, Fernando, Belhanda, Feghouli, Garry Rodrigues, Gomis.

AKHİSARSPOR:  Fatih, Vrsajevic, Dany, Mustafa, Ömer, Aykut, Sissoko, Bilal, Manu, Barbosa, Seleznyov
TEKNİK DİREKTÖR: Safet Susic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...