Tgrt Haber
14 Mart 2015 08:06

Süper Lig'de böyle gol görülmedi

Torku Konyaspor, sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 yendi. Maçın skorundan çok Donk'un attığı gol ve Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota'nın aldığı karar konuşuldu.

Süper Lig'de böyle gol görülmedi
süper lig, Torku Konyaspor, Kasımpaşa

4. dakikada Torku Konyaspor gole yaklaştı. Sağ kanattan Torje'nin pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Hasan Kabze'nin sert şutunda meşin yuvarlağı kaleci Ertaç güçlükle kornere çeldi. 9. dakikada Torje'nin sol kanattan yaptığı ortada defans oyuncuları topu kafayla uzaklaştırmak istedi. Ceza sahası çizgisi üzerinde meşin yuvarlağı kontrol eden Djalma'nın şutunda top az farkla dışarı çıktı.
16. dakikada orta sahada hızlı gelişen atakta Torje, ara pasıyla topu ceza sahasında Ömer Ali ile buluşturdu. Bu oyuncunun sağ çaprazdan içeri çevirdiği topla buluşan Torje'nin şutunda meşin yuvarlak kalecinin sağından auta gitti.
19. dakikada ilginç bir an yaşandı. Babel'in sakatlanması üzerine Hasan Kabze ceza sahasına yakın bir yerde topu bıraktı. Torku Konyasporlu diğer futbolcular da oyunu bırakırken Kasımpaşalı Donk, önünde bulunan meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Kaleci Kaya'yı aşan top ağlarla buluştu: 0-1
21. dakikada saha içerisinde yaşanan itirazların ardından santra vuruşu yapıldı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze'nin de talimatıyla Kasımpaşalı oyuncular oyunu bıraktı. Tek başına orta sahadan kaleye giden Hasan Kabze, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1
29. dakikada Scarione'nin ceza sahasına yaptığı ortayı iyi takip eden Malki'nin kafa vuruşunda kaleci Kaya topu kontrol etti.
38. dakikada ceza sahasında Torje ile ikili mücadeleye giren Veysel'in topu eliyle kontrol ettiği gerekçesiyle hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi. 39. dakikada penaltı atışını kullanan Hasan Kabze, topu filelerle buluşturdu: 2-1
Mücadelenin ilk yarısı 2-1 Torku Konyaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci Yarı
49. dakikada  Djalma'nın sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada, topun gelişine vuran Torje'nin şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
61. dakikada Sancak'ın sol kanattan yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Babel, meşin yuvarlağı Scarione'ye indirdi. Bu futbolcunun yerden sert vuruşunda top, az farkla auta çıktı. 
77. dakikada Barış'ın sağdan yaptığı ortaya iyi yükselen Adem'in kafa vuruşunda, top az farkla yandan auta gitti.
88. dakikada Marica'nın ara pasında hareketlenen Torje, hakemin ofsayt kararından sonra topu saha dışına vurdu. Hakem Mete Kalkavan bu pozisyonun ardından Torje'yi, ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti.
Müsabakada başka gol olmadı ve Torku Konyaspor maçı 2-1 kazandı.
Arveladze istifa etti
Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Torku Konyaspor'a 2-1 yenildikleri maçın ardından istifa etti. 
Arveladze, basın toplantısında yaptığı açıklamada, maçtan sonra futbolcularına teşekkür ettiğini belirterek, "Maçlarda aldığım sonuçlardan dolayı istifa ettim" dedi.
Ligin ikinci yarısında çok puan kaybettiklerini dile getiren Gürcü teknik adam, şöyle devam etti:
"İkinci yarı iyi gitmedik. Daha fazla puan alabilirdik. İlk devre 16 maçta 23 puan toparladık, 27-28 civarında bekliyorduk. İlk yarı istediğimiz yerde olabilirdik. İkinci yarı inanılmaz puan kaybı oldu. Bütün camiaya teşekkür etmek istiyorum. Son 3 sene inanılmaz yardım gördüm. Her gün işe mutlu gittim, bu çok önemli. Herkese teşekkür ederim ve başarılar diliyorum."
Bir gazetecinin, kariyerine nerede devam edeceği sorusu üzerine Arveladze, "İlk önce güzel bir uyku alacağım. Sonra buradayım, İstanbul'da. Gerisine bakarız" yanıtını verdi. 
Torku Konyaspor'un kazandığı penaltıya dönmek istemediğini belirten Arveladze, "Bana hafif bir karar gibi geldi. Çok net bir pozisyon değildi" şeklinde konuştu. 
TFF, Kasımpaşa'ya fair play davranışı nedeniyle teşekkür etti
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor ile deplasmanda oynadığı maçta fair play davranışı nedeniyle Kasımpaşa'ya teşekkür etti. 
TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, bu akşam oynanan Torku Konyaspor -Kasımpaşa müsabakasında yaşanan olayın tüm futbol kamuoyunun takdirini kazandığı belirtilerek, "Yaşanan sakatlık pozisyonu sırasında Ryan Donk'un attığı golün ardından, rakip Torku Konyaspor'a skoru eşitleme şansı verenKasımpaşa Kulübü futbolcuları ve teknik direktör Shota Arveladze'ye teşekkür eder, benzer hareketlerin Süleyman Seba Sezonu'nda artarak devamını dileriz" denildi.
"Verdiği karar taktire şayandı"
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Kasımpaşa'yı 2-1 yendikleri maçta yaşanan ilginç olayla ilgili, Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze'nin şahsında lacivert-beyazlı kulübü kutladığını belirterek, "Böyle bir ortamdayken böyle bir karar verip, tekrar maçın normal haline gelmesini sağlaması taktire şayandı" dedi.
Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, karşılaşmada yaşanan ilginç olayı değerlendirdi. Maçın önüne geçen ve görülmesi çok ender rastlanan olaylardan biri ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Kocaman, şöyle devam etti:
"Aslında olmamasını dilerdim. Bu pozisyonun hem olumlu hem de olumsuz tarafı var ancak olumlu tarafından bakmak gerekiyor. Olumlu tarafından bakınca da bunu söylemeyi bir borç olarak biliyorum. Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze'nin şahsında bütün kulübünü kutluyorum. Çünkü bizim ülkemizde her şey ne olursa olsun kazanmaya yöneliktir. Böyle bir ortamdayken böyle bir karar verip, tekrar maçın normal haline gelmesini sağlaması taktire şayandı. Hem kendisini hem de Kasımpaşalıları kutluyorum."
Kocaman, acil olarak 3 puana ihtiyaçları olduğunu, maçın başından itibaren rakip kaleye direkt toplarla gitmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Maçın hakemi Mete Kalkavan'ı da eleştiren Kocaman, şunları kaydetti:
"Mete Kalkavan ve hakemliğiyle ilgili düşünmek gerekiyor. Evet dik olması ve tavizsiz gibi görünmesi güzel ama tavizsizlik tek yanlı olmamalı. Herkese karşı olmalı. Oyuna karşı ve eşit  şekilde olmalı. Bugün 'eşitlik konusunda görevimi yapıyorum' dedi. Eşitlik konusundaki en azından bizim tarafımızdan görünen eşitlik düşüncesine uygun hareket etmediğini söyleyebilirim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...