Tgrt Haber
25 Ekim 2021 06:39

Süper Lig’de büyük randevu: Beşiktaş Galatasaray derbisi

Hafta içinde Avrupa’da mücadele eden Beşiktaş ve Galatasaray, zirve yarışında karşı karşıya geliyor. Zorlu mücadelenin ilk düdüğü saat 20.00’de çalacak.

Süper Lig’de büyük randevu: Beşiktaş Galatasaray derbisi
beşiktaş,galatasaray,derbi,süper lig,futbol,bjk gs derbi

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş gol averajıyla ikinci olan Galatasaray’ı ağırlıyor. Dolmabahçe’de aynı puanlı(17) iki takım bir anlamda ‘hesaplaşma’ yapacak. Sergen Yalçın, kendisine tek derbi yenilgisi yaşatan Aslan’ı avlamaya çalışacak. Cimbom, iki golle şampiyonluğu kaptırdığı Beşiktaş’ı Vodafone’da ilk defa mağlup etmek için sahada olacak. Sezonun ilk derbisinde usta ile çırak karşılaşacak.

MİLYON EUROLUK DERBİ

Süper Lig’de bu gece ‘süper bir maç’ futbolseverleri bekliyor. Ve Beşiktaş-Galatasaray derbisinden çıkacak sonuç şampiyonluk mücadelesi verenleri yakından ilgilendiriyor. Kadro kalitesi anlamında 135 milyon avroluk değere sahipKartal,95 milyon avroluk Aslan’ı Vodafone Park’ta misafir ediyor. Derbinin kendi içinde ise özel yanları ve rekabetleri söz konusu. En sıcak olanı da geçen sezondan kalan durum. Bir yanda gol averajıyla şampiyon olan Beşiktaş, diğer tarafta iki golle şampiyonluğu kaybeden Galatasaray var.

MOTİVASYONU FARKLI

İki takımın da puanı aynı ancak averaj farkıyla (+5) yine Beşiktaş üst sırada. Ve siyah beyazlı takımın başında altı derbiye çıkan geçen sezonun çifte kupalı Sergen Yalçın’ı altı maçtaki tek mağlubiyetini ise sarı kırmızılılara karşı aldı. Aslan’ın ise 2016’da Vodafone Park olan yeni statta Kara Kartal’a karşı 5 maçta bir beraberlik ve 4 yenilgisinin olması ise Cimbom adına maça ayrı bir anlam, motivasyon unsuru katıyor. Ayrıca İmparator Fatih Terim bir dönem hocası olduğu Sergen Yalçın’a karşı taktik savaşına çıkıyor.

30 DAKİKADA GOLÜ ATALIM!

Son maçlarda tökezleyen Beşiktaş seyircisi önünde zafere uzanmak istiyor. Derbilerin kazanan adamı Sergen Yalçın, futbolcularından ilk yarım saatte baskılı futbol isteyerek “Rakibe nefes aldırmayın” dedi.

ÖZEL ÇALIŞMALAR

Son altı maçta sadece bir defa kazanan Beşiktaş bu akşam seyircisi önünde Galatasaray'ı yenerek ‘beyaz bir sayfa’ açmak istiyor. Siyah beyazlıların en büyük favorisi bu zamana kadar derbilerde sadece bir defa kaybeden Sergen Yalçın olacak. Derbide özellikle ilk yarım saatlik dilime çok önem veren tecrübeli çalıştırıcı, idmanlarda futbolcularına bu bölüm için özel çalışmalar yaptırdı.

SAKİN KALIN!

Galatasaray'ın bu sezon geri dönüşlerde başarılı olamadığını oyuncularına söyleyen Kartal'ın teknik patronu, 30 dakika içinde atılacak golün önemini vurguladı. Sergen Hoca golün gecikmesi durumunda da oyuncularından sakin kalmalarını ve oyunlarını devam ettirmeleri gerektiğini söyledi. 48 yaşındaki teknik adam maçın ilk bölümünde oyuncularının tam saha pres yapmalarını da özellikle istedi.

30’AR BİN LİRA PRİM

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbolcularına Galatasaray'ı yenmeleri hâlinde 30'ar bin lira galibiyet primi sözü verdi. Siyah-beyazlılar dün akşam yapılan son idmanın ardından maç saatini beklemeye geçti.

Ligde ve özellikle Avrupa’da havasını bulan Galatasaray dev derbiye hazır. Son antrenmanını on binlerce Galatasaraylı önünde yapan Cimbom’da Fatih Terim, “Taraftarımız arkanızda. Tek beklenti galibiyet” dedi.

Süper Lig’de büyük randevu: Beşiktaş Galatasaray derbisi

PRİM DOPİNGİ

Galatasaray, Beşiktaş derbisine dört dörtlük gidiyor. Ligde son üç maçını kazanan ve Avrupa Ligi’nde de liderliğini pekiştiren sarı kırmızılılarda yönetim de prim dopingi yaptı. Galibiyet durumunda takıma toplam 4 milyon TL dağıtılacak. Sarı kırmızılılar dev maçın hazırlığını Nef Stadı’nda taraftarının önünde yaptı. Kombineler hariç 8 bin biletli taraftar takıma destek verdi.

GALİBİYET YEMİNİ

Beşiktaş deplasmanı öncesi son maç toplantısını da Nef Stadı’nda yapan sarı kırmızılılarda Fatih Terim oyuncularına “Görüyorsunuz antrenmana bile ne kadar çok taraftarımız geliyor. Onlar size güveniyor. Ben de öyle. Gerekli çalışmaları yaptık, hazırız. Sizden tek beklentim var o da galibiyet’’ dedi. Atmosfere hayran kalan sarı kırmızılılar toplantı sonrası kendi aralarında galibiyet yemini etti.

10 BİNİN ÜZERİNDE PRİM

Derbi öncesi Nef Stadyumu’nda yapılan açık antrenmanı 8 bin biletli Galatasaray taraftarı izlerken, kombinelerle bu rakamın 10 binin üzerinde olduğu öğrenildi. Özellikle yabancı oyuncular hayranlıklarını gizleyemedi.

Süper Lig’de büyük randevu: Beşiktaş Galatasaray derbisi

GALATASARAY: 46 - BEŞİKTAŞ: 37

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki rekabette sarı kırmızılıların, siyah beyazlılara karşı galibiyetlerde 123-112, gol sayılarında da 487-456 üstünlüğü bulunuyor. Ligdeki 126 maçlık kapışmanın ise 46'sını Cimbom, 37'sini Kartal kazandı, 43 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Beşiktaş bu sezon evinde 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alırken üç maçta da rakip filelere 3’er gol attı. İlk dört hafta kalesinde gol görmeyen Beşiktaş, son beş maçın hepsinde gol yedi.

Sarı kırmızılılar, Vodafone Park’taki son dört maçı da mağlubiyetle kapatırken gol bile atamadı. Cimbom bu sezon dış sahada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alırken üç maçta rakip ağlara 2’şer gol attı.

KARTAL EVİNDE ÇOK ÜSTÜN

Beşiktaş iç sahadaki 5 maçın hepsinde rakip kaleye çift haneli şut gönderdi ve bu maçlarda pas başarı yüzdesi 78’i düşmedi. En yükseği89ile Malatya maçıydı. Kartal bu sezon sadece bir maçta gol atamadı. O da ligin 2. haftasında G.Antep’e karşı.

CİMBOM ŞUTA BOĞUYOR

Galatasaray bütün maçlarda çift haneli şuta ulaştı, deplasman rekoru Rize maçıydı. (21 şut) Terim’in öğrencileri dış sahada pas yüzdesinde yüzde 80’in altına inmedi. Cimbom bu sezon bir tek 3-0’lık Kayseri deplasmanında gol bulamadı.

KARTAL'DA İKİ EKSİK

Beşiktaş dev derbide Galatasaray’a karşı iki eksikle sahaya çıkacak. Siyah-beyazlılarda sakatlıkları süren Atiba ve Kevin N'Koudou derbide forma giyemeyecek. Öte yandan sakatlığını atlatan Mehmet Topal'ın ise Galatasaray maçı kadrosunda yer alması bekleniyor.

MARCAO SAHADA

Ligin ilk haftasında kırmızı kart gören ve 8 maç ceza alan Marcao, Beşiktaş maçıyla beraber tekrar formasına kavuşuyor. UEFA’da oynamasına rağmen tam 71 gün sonra tekrar Süper Lig’de oynayabilecek olan Brezilyalı stopere Terim on birde şans verecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...