Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 May 2021 13:51

Süper Lig'de şampiyonluk düğümü bu akşam çözülebilir

Süper Lig'de 41. hafta maçları bu akşam oynanacak. Lider Beşiktaş şampiyonluğunu ilan etme hesapları yaparken, Fenerbahçe ve Galatasaray ise şampiyonluk şansını son haftaya taşıyabilmek için kendi maçlarını kazanıp siyah beyazlıların maçından gelecek haberi bekleyecek.

Süper Lig'de şampiyonluk düğümü bu akşam çözülebilir
beşiktaş,fenerbahçe,galatasaray,süper lig,şampiyonluk

Süper Lig'de yıllar sonra 3 takım arasında geçen şampiyonluk yarışı nefes kesiyor. Son 2 haftaya ligde Beşiktaş 81 puanla lider konumda bulunurken Fenerbahçe 79 puanla ikinci, Galatasaray ise 78 puanla üçüncü sırada yer alıyor. 

Lider Beşiktaş, Fatih Karagümrük karşısında

Ligin 41. haftasının maçları eş zamanlı olarak bu akşam saat 20.30'da başlayacak. Galatasaray mağlubiyetiyle şampiyonluk yolundaki avantajını azaltan Beşiktaş, sahasında ligin güçlü ekiplerinden Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak. Sergen Yalçın yönetimindeki Kara Kartal, kalan 2 haftada alınacak 4 puanın kendilerini şampiyon yapacağı bilinciyle maça çıkacak. Siyah beyazlıların olası puan kaybı durumunda şampiyonluk hesapları sil baştan değişebilir.

Fener'in konuğu 17 maçtır kaybetmeyen Sivasspor

Ankaragücü deplasmanında gelen son dakika golüyle zirve yarışına tutunan Fenerbahçe, Rıza Çalımbay yönetiminde 17 maçtır kaybetmeyen Sivasspor'u Kadıköy'de konuk edecek. Bir yandan şampiyonluğu kovalayan sarı lacivertliler, diğer yandan puan kaybedip Galatasaray'ın gerisine düşmek istemiyor.

Galatasaray küme düşen Denizlispor'a konuk olacak

Beşiktaş derbisinde alınan 3-1'lik mağlubiyetiyle hem yarışa yeniden dahil olan hem de moral kazanan Galatasaray, ligden düşmesi kesinleşen Denizlispor'a konuk olacak. İkili averajda Fenerbahçe'nin önünde olan, Beşiktaş'la ise eşit durumda bulunan Cimbom, genel averajını artırmak için de bol gollü galibiyet parolasıyla karşılaşmaya çıkacak. Şampiyonluk şansı rakiplerine göre daha düşük olan sarı kırmızılılar, ligi en kötü ikinci sırada bitirip Şampiyonlar Ligi vizesi almayı planlıyor.

Şampiyon bu akşam belli olabilir

Süper Lig'de bu akşam Fenerbahçe ve Galatasaray'ın olası puan kaybı, Beşiktaş'ın ise galibiyeti durumunda siyah beyazlılar tarihindeki 16'ncı şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yenilmesi durumunda siyah beyazlılara ipi göğüslemek için beraberlik de yetecek. Aksi durumdaki tüm sonuçlarda şampiyon son haftada belli olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...