Tgrt Haber
26 May 2021 21:56

Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu

TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen 3. takım belli oldu. Play-off finalinde iki İzmir temsilcisi Altınordu ile Altay, İstanbul'da karşı karşıya geldi. Maçı Altay 1-0 kazanarak Süper Lig'e çıkan son takım oldu.

Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu
süper lig,playoff,altay

TFF 1. Lig play-off finalinde Altınordu ile Altay, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştı. Mücadeleyi 1-0 kazanan Altay, Adana Demirspor, GZT Giresunspor’dan sonra Süper Lig’e çıkan 3. takım oldu. Bu arada 18 yıl aradan sonra Süper Lig'e geri dönmüş oldu.

ALTAY KUPASINI KALDIRDI

Süper Lig son biletini alan Altay, düzenlenen törenle kupasını kaldırdı.Mücadelenin sona ermesinin ardından futbolcular ve teknik ekip büyük sevinç yaşadı. Futbolcular müsabakayı izleyen taraftarlarının yanına giderek Süper Lig’e yükselmeyi doyasıya kutladı. Başkan Özgür Ekmekçioğlu da sahaya inerek futbolcuları ve teknik ekibini tebrik etti.

Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu
Kutlamaların ardından İzmir ekibi düzenlenen törenle madalyalarını ve kupasını aldı. Madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik takdim etti.

Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu

BÜYÜK MUSTAFA OMUZLARDA

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Altaylı futbolcular ve teknik ekip büyük sevinç yaşadı.

Saha içinde Süper Lig'e çıkmayı kutlayan siyah-beyazlı futbolcular, daha sonra yedek kulübesine gelerek teknik direktör Mustafa Denizli'yi omuzlara aldı. Karşılaşmaya davetli siyah-beyazlı taraftarlar da bu sırada "Büyük Mustafa" diye tezahüratta bulundu.

Futbolcular ile taraftarlar, karşılıklı "Siyah, beyaz şampiyon Altay" şeklinde tezahürat yaptı.

Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu

Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu

Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu
 

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN ALTAY'A TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Süper Lig'e yükselen Altay için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve iki İzmir ekibinin karşı karşıya geldiği Spor Toto 1. Lig play-off finalinde rakibi Altınordu'yu mağlup ederek Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım olan Altay'ı kutluyorum. Futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve siyah beyazlı camiayı tebrik ediyorum. Altay'a 18 yıl aradan sonra mücadele edeceği Süper Lig'de başarılar diliyorum. Altyapıya verdiği önemle Türk futboluna değerli katkılarda bulunan Altınordu Kulübünü de finaldeki mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...