Tgrt Haber
30 Aralık 2015 15:32

Süper Lig'te İstanbul yükseldi Anadolu düştü

Süper Lig'de ilk devre sona ererken, ligin ilk 5 sırasını İstanbul takımları paylaştı. Özellikle Anadolu takımlarındaki düşüş dikkatlerden kaçmazken, ligin 6. sırasında ise oynadığı futbolla dikkat çeken Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor yer aldı.

Süper Lig'te İstanbul yükseldi Anadolu düştü
süper lig,istanbul,

Ligde geride kalan 17 hafta maçları sonrasında ilk devre tamamlanırken, takımlar bu 17 haftalık dönemlerde ilginç istatistiklere imza attı. Özellikle Anadolu takımlarının düşüşü sürerken, dar bütçesine rağmen ligin 6. sırasında ilk devreyi tamamlayan Akhisar Belediyespor'un yükselişi ise ilk devrenin en öne çıkan olayı olarak gözlendi.
İLK 5 İSTANBUL'UN
Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinin sonunda ilk 5 sırayı İstanbul takımları oluşturdu. Liderliği Beşiktaş'ın (41 puan) çektiği ligde, ikinci sırada ise Fenerbahçe (40 puan) yer aldı. Bu iki takımın zirve yarışına ise ardından gelen takımlar ortak olamadı. Zira ligin 3. sırasında ilk devreyi tamamlayan Galatasaray, lider Beşiktaş ile 11, Fenerbahçe ile arasında 10 puanlık bir fark oluşturdu. Sarı-kırmızılı takımı Rıza Çalımbay ile yükselen bir ivme kazanan 4. sıradaki Kasımpaşa takip ederken, 5. sırada ise yine kısıtlı bütçesiyle 2 yıldır ligde 'ben de varım' diyen Abdullah Avcı'nın öğrencileri yer aldı.
EGE'NİN GÖZDESİ
Ligde ilk 5 sıraya İstanbul takımlarının hegomanyası damga vururken, Anadolu takımlarının arasından sıyrılan Akhisar Belediyespor ise başarısıyla kendini 6. sırada konumlandırdı. Medipol Başakşehir gibi kısıtlı bütçesiyle ligde fark oluşturan takımlar arasında yer alan Ege temsilcisi, özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş'a zor anlar yaşatmıştı. Fenerbahçe ile Kadıköy'de 2-2 berabere kalan Cihat Arslan'ın öğrencileri, yine İstanbul'da Beşiktaş'ı 2-0'lık skorla mağlup etmişti.
LİGİN DİBİNE DEMİR ATTILAR
Süper Lig'de oynanan 17 karşılaşmada en az galibiyet alan takımlar Medicana Sivasspor ile Mersin İdmanyurdu oldu. Bu iki takım 2'şer galibiyetle ilk yarıyı tamamlarken, 3'er galibiyetli Gençlerbirliği ile Eskişehirspor bu iki takımı en az galibiyet sayılarıyla takip etti.
EN GOLCÜLER ZİRVEDE
Ligin en golcü takımları ise 41 golle lider Beşiktaş ile 38 golle 3. sıradaki Galatasaray oldu. İki takımı 2. sıradaki Fenerbahçe 27 golle takip etti. Rakip ağlara 25 gol kaydeden ligin 11. sırasındaki Antalyaspor ise dikkat çekti. Siyah-beyazlı Alman golcü Mario Gomez ile Antalyaspor'un Kamerunlu yıldız ismi Eto'o rakip ağlara gönderdikleri 13 golle, gol krallığında zirveyi paylaştı.
İLK YARIYA GENÇLERBİRLİĞİ DAMGASI
Ankara temsilcisi Spor Toto Süper Lig'de 17 hafta boyunca 4 farklı teknik adamla çalıştı. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın sürekli teknik direktör değiştirmesi ise kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, Ankara temsilcisinde göreve en son gelen Teknik Direktör Yılmaz Vural ise sadece 5 gün takımın başında kalabildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...