Tgrt Haber
18 Haziran 2014 13:04

TBF'yi protesto eden Galatasaray'dan tarihi rest

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, “Can güvenliğinin olmadığı bir maçı oynatmak ihanettir. TBF'nin aldığı kararı tanımıyoruz” dedi

TBF'yi protesto eden Galatasaray'dan tarihi rest
galatasaray liv hospiyal, galatasaray, ünal aysal, fenerbahçe ülker, fenerbahçe, TFB galatasaray,

Galatasaray Kulübü'nden şok çıkış. Basketbol Ligi play-off final serisi ile beraber zirveye çıkan ezeli rakiplerin geriliminde Galatasaray'dan tarihi bir karar geldi. TBF'nin G.Saray'a seyircisiz oynama cezası vermesinin ardından sarı-kırmızılılar, Ülker Arena'nın da kapanmasını bekliyordu. Ancak serinin 5. maçında çıkan olaylar sebebiyle TBF'nin F.Bahçe'ye 40 bin lira ceza kesmesi G.Saray Yönetimi'ni ayağa kaldırdı. Gün içinde saha kapatmama ve hakem atamaları sebebiyle TBF'ye ateş püsküren sarı-kırmızılı yönetim asıl tepkisini akşam saatlerinde gösterdi ve perşembe günü oynanması gereken son maça çıkmama kararı aldı.
Yıldırım'a sert gönderme
Kararı Başkan Ünal Aysal açıklarken, “Türkiye'de basketbolu yönetmekle görevli, ancak ipleri başkalarının elinde olan bir Federasyonun aldığı kararı tanımıyoruz” sözlerini kullandı. Aysal açıklamasında, “Basketbol takımımızın hocası Ergin Ataman'ın açıkça uyardığı gibi ve yöneticilerimizin basın toplantısında ortaya koyduğu tüm somut delillere rağmen, can güvenliğinin olmayacağı bir maçın seyircili oynatılması, tek kelimeyle Türk sporuna ihanettir. Kimsenin arzulamadığı vahim sonuçlara yol açabilecek bu kararda uyarılarımıza rağmen ısrar edilmesi tam bir sorumsuzluk örneğidir. Bu maçın mutlaka şaibesiz bir hakem kadrosuyla ve seyircisiz oynatılması gerekirdi. Hukukun hakim olduğu ülkelerde, spor dünyasının içinde olmaması gereken “şike hükümlüsü” bir şahsın, kurulları ve hakemleri baskı altına alabildiği bir düzende, sporda adaletten ve ahlaktan söz edilemez” şeklinde sert ifadelere yer verdi.
Ankaralı'ya büyük tepki
Aysal konuşmasının devamında, “Play-off boyunca verdiği kasıtlı kararlarla niyetini ortaya koyan ve şike sürecinde tapelerde adı geçen hakemin, bu hayati maça atanması bile, Federasyonun iplerinin kimlerin elinde olduğunu göstermektedir” sözlerini kullandı.
5. maçın bitiminde G.Saray benchine ve Antrenör Ergin Ataman'a yabancı maddeler atıldı. Ataman salondan polis şapkasıyla çıkarıldı. Ataman maç sonunda düzenlenen basın toplantısında F.Bahçe Asbaşkan Vekili Mahmut Uslu'nun kendisine küfür ettiğini açıkladı.
G.Saray'ın tarihini çıkışına; işte bu 5. maçta yaşananlara TBF tarafından sadece 40 bin lira para cezası verilmesi sebep oldu. F.Bahçe Başantrenörü Obradovic'in de hakemlere tavrı yüzünden ceza aldığı ve bir maç tribüne çıktığı seride iki tarihi rakip arasındaki gerginlik hayli tırmanmıştı. Ülker Arena'da oynanan final serisinin 5. maçında yoğun küfürlü tezahüratlar ve sahaya patlayıcı maddeler atılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...