Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Kasım 2017 10:55

Tekvandoda Avrupa Gençler Şampiyonası'nın ilk gününde 2 altın madalya

Türkiye, Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nın ilk gününde 2 altın madalya elde etti.

Tekvandoda Avrupa Gençler Şampiyonası'nın ilk gününde 2 altın madalya
tekvando,,altın madalya,

Türkiye, Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nın ilk gününde 2 altın madalya kazandı.

Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Tekvando Birliği (WTE) tarafından Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Larnaka şehrinde düzenlenen ve 37 ülkeden 502 sporcunun mücadele ettiği organizasyonun ilk gününde 5 sıklette karşılaşmalar yapıldı.

Organizasyonda erkekler 59 kiloda Mertcan Dolmacı ve kadınlar 42 kiloda Emine Göğebakan altın madalya alarak Avrupa şampiyonu oldu.

Şampiyonanın ilk gününde mücadele eden sporculardan kadınlar 52 kiloda Gülse Polat ile erkekler 45 kiloda Mehmet Oral çeyrek finalde, 78 kiloda Hüseyin Kartal ise 2. turda şampiyonaya veda etti.

Organizasyonun ikinci gününde erkekler 48 kiloda Görkem Polat, 63 kiloda Nesim Küskü, kadınlar 44 kiloda Edanur Koç, 55 kiloda Tuğba Yılmaz ve 68 kiloda Aleyna Yılmaz, tatamiye çıkacak.

"Hedefe ilerliyoruz"

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Avrupa Şampiyonası'na 2 altın madalyayla başlayan milli takım kafilesini kutladı.

"Burada geleceğin olimpiyat şampiyonları yarışıyor." ifadesini kullanan Şahin, şunları kaydetti:

"Avrupa’nın en güçlü ülkeleri yarınlarda en çok güvendiği sporcularla burada. Biz de şampiyonaya çok iyi bir başlangıç yaptık. Gelecekte önemli başarılar beklediğimiz sporcular bizleri yanıltmadı. Hedefimize ilerlerken doğru kararlar aldığımızı görüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...