Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Mart 2016 19:41

TFF'den derbi ve maç programı açıklaması

TFF, ileri bir tarihe ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası basında yer alan haberlerle ilgili olarak açıklamada bulundu

TFF'den derbi ve maç programı açıklaması
tff, derbi, maç programı,

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ileri bir tarihe ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası basında yer alan haberlerle ilgili olarak açıklamada bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Spor Toto Süper Lig'de ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasının tarihi ile 28. ve 29. Hafta programlarında yapılan değişiklikler kamuoyunda tartışma konusu olmuş ve kamuoyu nezdinde oluşturulmaya çalışan bilgi kirliliğinin önüne geçmek için bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Öncelikle TFF'nin sportif yarışmalara müdahil olmadığını ve Kanun'dan aldığı yetkisi gereği sportif yarışmaları düzenlediğini belirtmek isteriz.

Fenerbahçe'nin Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasının 21 Mart 2016 Pazartesi gününe alınması talebi, FIFA kuralları nedeniyle mümkün olmamıştır. Milli müsabaka haftası ve futbolcuların Milli takımlarına gönderilme zorunluluğu nedeniyle Galatasaray-Fenerbahçe maçı 21 Mart 2016 Pazartesi tarihinine ertelenememiştir. Müsabakanın başlama saatinin saat 20:00'ye alınmasına İl Spor Güvenlik Kurulu karar vermiştir. Bu konuda TFF'nin bir dahli yoktur. Bu karara herkesin uyması zorunludur.

28. ve 29. Hafta programlarında yapılan değişikliklerle ilgili olarak öncelikle 18 Mart 2016 tarihinde yaptığımız tarih değişikliği açıklamasını bir kez daha kamuoyunun bilgilerine arz ederiz:

20 Nisan Çarşamba günü oynanacak olan Çaykur Rizespor A.Ş. - Galatasaray A.Ş. ZİRAAT TÜRKIYE KUPASI YARI FİNAL 1. MAÇI NEDENİYLE, LİG VE KUPA YAYIN PROGRAMLARI DA DİKKATE ALINARAK Spor Toto Süper Lig 28 ve 29. Hafta programında bazı değişiklikler yapılmıştır.

Buna göre; Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında 18 Nisan Pazartesi günü saat 20:00'de oynanacak olan Antalyaspor A.Ş. - Galatasaray A.Ş. maçı 15 Nisan Cuma günü saat 20:00'ye; 15 Nisan Cuma günü saat 20:00'de oynanacak olan Gençlerbirliği - Trabzonspor A.Ş. maçı ise 18 Nisan Pazartesi günü saat 20:00'ye alınmıştır.

Bununla birlikte, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında 11 Nisan Pazartesi günü saat 20:00'de oynanacak olan Galatasaray A.Ş. - Çaykur Rizespor A.Ş. maçı 9 Nisan Cumartesi günü saat 19:00'a; 9 Nisan Cumartesi günü saat 19:00'da oynanacak olan Beşiktaş A.Ş. - Bursaspor müsabakası ise 11 Nisan Pazartesi günü saat 20:00'ye alınmıştır.

Oynanacak müsabakalar takımlara asgari dinlenme süresini tanımak amacıyla birbirleriyle yer değiştirilmiştir.

Bu değişiklik bir önceki haftayı da etkilemiştir. Yukarıda belirtilen iki müsabakanın da yeri değiştirilmek suretiyle sportif mücadeleyi etkilemeyecek standart bir tarih değişikliği yapılmıştır. Bu rutin bir işlemdir.

Bu noktada Spor Toto Süper Lig 2015-2016 sezonu ikinci devre maç programını 5 Ocak 2016 tarihinde açıklarken belirttiğimiz hususu da aşağıda kamuoyuyla bir kez daha paylaşmak isteriz:

"Program sadece kulüplerimizin UEFA Avrupa Ligi'nde ilerlemeleri ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oluşabilecek eşleşmeler ve müsabaka programına göre değişebilecektir. Bu nedenler dışında programda herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır."

Türkiye Futbol Federasyonu olarak tüm kulüplere eşit mesafede olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Tüm kulüp ve yöneticilerimizin gündelik hesap ve yorumlarla, kamuoyu nezdinde bilgi kirliliğine ve komplo teorilerine yol açabilecek açıklamalardan sakınmalarını dileriz. Gerekli görüldüğü takdirde müsabaka programında önümüzdeki haftalarda da benzer değişikliklerin yapılabileceğini ve bu yetkinin Kulüplerimizin menfaatleri doğrultusunda ve FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde Federasyonumuzca yapılabileceğini kamuoyunun bilgilerine arz ederiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...