Tgrt Haber
30 Haziran 2022 08:32 - Güncelleme : 30 Haziran 2022 08:38

TFF’den ‘Rezerv Lig’ ve ‘deplasman yasağı’ kararı

TFF, 2022-23 sezonundan itibaren geçerli olacak Rezerv Lig uygulamasını devreye koyduğunu ilan etti. Federasyon ayrıca, koronavirüs nedeniyle uygulanan ligdeki deplasman yasağının kaldırıldığını da açıkladı.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
TFF’den ‘Rezerv Lig’ ve ‘deplasman yasağı’ kararı
tff,rezerv lig,deplasman,futbol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yeni kararlara imza attı. Riva’da Mehmet Büyükekşi başkanlığında toplanan yönetim kurulu, yeni sezonda Rezerv Lig kurulmasını kararlaştırdı.

Rezerv Lig'de A takımdan Türk ve yabancı futbolcuların yanı sıra, genç oyuncular forma giyebilecek. Ayrıca ligdeki maçlar A Takım maçlarının olduğu gün oynanmasına karar verildi.

Lige dair diğer hususların Rezerv Lig statüsünde açıklanacağı ilan edilen açıklamada, "Rezerv Lig müsabakaları, Süper Lig'de bulunan 19 kulübümüzün katılımıyla, Süper Lig fikstürüne göre ve A takım maçları ile aynı günde oynanacak şekilde düzenlenecektir. Rezerv Lig müsabakalarında, kulüplerin A takım listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular (35) oynatılabilecektir. Sezon içerisinde, kulübün profesyonel A takımı ile rezerv takımı arasında futbolcu geçişi bakımından herhangi bir kısıtlama veya sınırlama olmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

KORONAVİRÜSLE GELEN YASAK KALKTI

TFF tarafından alınan bir diğer kararda ise koronavirüs nedeniyle yasaklanan deplasman takımının taraftarlarının stadyumlara giriş yasağı kaldırıldı. Kapasite artırımı yüzde 10'dan yüzde 30'a çıkarılırken deplasman zorunluluğu için yüzde 5'lik oran devam ettirildi.

TFF'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Ev sahibi kulüplerin, misafir takımın yazılı onayı ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurulunun kararıyla en fazla yüzde 10 olan misafir takım seyirci kapasitesi, yüzde 30'a çıkartılmıştır. Ev sahibi kulüplerin, stadyum oturma kapasitesinin en az yüzde 5'i oranında misafir takım seyircileri için yer ayırma zorunluluğu devam edecektir. Buna ilaveten, iki kulübün anlaşması ve Spor Güvenlik Kurullarının uygun görmesi halinde, misafir takım tribünleri, ev sahibi kulüpler tarafından kullanılabilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan düzenlemenin detaylarının Süper Lig statüsünde ilan edileceği kaydedildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...