Tgrt Haber
25 Nisan 2016 16:28

TMOK 2015 Türkiye Fair Play Ödülleri'ni açıkladı

Gündem Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlarla sallanırken, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) 2015 Türkiye Fair Play Ödülleri'nin sahiplerini açıkladı. Fenerbahçeli minik ağlamasın diye "Ben artık Fenerbahçeli oldum" diyen Beşiktaşlı Necip Uysal Şeref Diploması'na layık görüldü.

TMOK 2015 Türkiye Fair Play Ödülleri'ni açıkladı
TMOK, 2015, Türkiye Fair Play Ödülleri, necip uysal,

Ataköy'de bulunan Olimpiyatevi'nde gerçekleşen basın toplantısında, toplam 4 dalda verilen ödüllerin sahipleri açıklandı. Basın toplantısına, Uluslararası Fair Play Konseyi Üyesi ve Avrupa Fair Play Birliği İkinci Başkanı Erdoğan Arıpınar, TMOK Fair Play Komisyonundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran, TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Faruk Özbay katıldı."Sportif Davranış Dalında" büyük ödülün sahibi Bursaspor 11 Yaş Altı Futbol Takımı oldu. Geçen yıl haziran ayında oynanan İzmir Balkan Kupası'nda Kosova'nın Korriku takımıyla oynadığı maçta yeşil-beyazlılar, bulunduğu davranışla ödüle layık görüldü.
BURSALI MİNİKLERİN KOCAMAN YÜREĞİ
Korrikulu futbolcular durumu 1-1'e getiren golün sevincini saha dışında yaşarken, maça hızlı başlayan Bursaspor'un minikleri attığı golle 2-1 öne geçti. Bu duruma pişman olan Bursasporlu oyuncular, yapılan santradan sonra kalelerini rakiplerine açtı ancak Korrikulu futbolcu topu boş ağlar yerine direğe vurunca göz yaşlarını tutamadı. Bursasporlu oyuncular bunun üzerine santranın tekrarlanmasını istedi ve yine aynı örnek davranışta bulundu.

2015 Türkiye Fair Play Ödülü'nü almaya hak kazanan yeşil-beyazlı minikler, daha önce Dünya Fair Play Konseyi ve Avrupa Fair Play Birliği tarafından da ödüle layık görülmüştü.
BEŞİKTAŞLI NECİP UYSAL'A ŞEREF DİPLOMASI
Bu dalda şeref diplomasını Beşiktaşlı futbolcu Necip Uysal aldı. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 4 Nisan 2015'te oynanan Spor Toto Süper Lig'deki derbi maç öncesinde yapılan seremonide 6 yaşındaki bir çocuk, Necip'in önünde sahaya Fenerbahçe formasıyla çıktı. Çocuk, Necip'in elini tutunca "Ben sana düştüm ama Fenerbahçeliyim. Artık Beşiktaşlı mı oldum?" diyerek ağlayınca Necip, "Hayır, sakın üzülme. Sen hala Fenerbahçelisin. Benim elimi tuttun diye, artık ben Fenerbahçeliyim" diye çocuğu teselli etti. Necip, bu davranışıyla ödülün sahibi oldu.
"Kariyer Dalında" büyük ödülü FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik aldı. "Tanıtım Dalında" büyük ödülü Türkiye Atletizm Federasyonu kazandı. "Toplumsal Fair Play Ödülü"nü ise Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile Gaziantep Üniversitesi almaya hak kazandı.
Kategorilerine göre 2015 Türkiye Fair Play Ödülleri'nin sahipleri şöyle:
Sportif Davranış Dalı:
Büyük Ödül: Bursaspor 11 Yaş Altı Futbol Takımı
Şeref Diploması: Necip Uysal (Beşiktaşlı futbolcu) ve Doğukan Sonuzun (Yelkenci)
Kutlama Mektubu: Nihan Güneyligil (Galatasaray Kadın Voleybol Takımı oyuncusu), Sinan Güler (Galatasaray Odeabank oyuncusu), Yalçın Çetin (TRT Spor spikeri)
Sportif Kariyer Dalı:
Büyük Ödül: Şenes Erzik (FIFA İcra Kurulu Üyesi)
Şeref Diploması: Beytullah Eroğlu (Engelli milli yüzücü), Mahmut Yavuz (Yüzbaşı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı)

Kutlama Mektubu: Dr. Ayten Berkalp (Fenerbahçeli eski sporcu), Esin Kıratlı (Tenis hakemi), Özlem Akduran (Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı)
Sportif Tanıtım Dalı:
Büyük Ödül: Türkiye Atletizm Federasyonu
Şeref Diploması: Fikret Kadıoğlu (Beden Eğitim Öğretmeni)
Kutlama Mektubu: Ekrem Ercan (Büyükçekmece Ahmediye Cami İmamı), Erdinç Kartal (Büyükçekmece Ahmediye Muhtarı), Yrd. Doç. Dr. Cenk Temel (Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi), Pervin Avşar (Beden Eğitimi Öğretmeni)

Toplumsal Fair Play:

Büyük Ödül: Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Gaziantep Üniversitesi

Arıpınar: "Anti fair play ödülümüz yok"

Uluslararası Fair Play Konseyi Üyesi ve Avrupa Fair Play Birliği İkinci Başkanı Arıpınar, Spor Toto Süper Lig'de dün Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan olaylara üzüldüğünü belirtti.

Görevlerinin, hak eden insanlara fair play ödülü vermek olduğunu vurgulayan Arıpınar, "Düzenlediğimiz Fair Play Kervanı'nın hedefi, gelecekte bu damlardan çıkıp milletin üzerine atlayanlara bir şeyler anlatmak. Öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz fair play öğrenirse o zaman kuşak içinde bir devrim sağlayacağız. Bizim görevimiz fair play ödülü vermek. Anti fair play ödülümüz yok. Olsa çok dağıtırız. TMOK olarak bunları topluma anlatacağız. İnşallah bir gün bu olaylar biter." ifadelerini kullandı.

Erdoğan Arıpınar, özellikle Bursaspor'lu miniklerin uluslararası alanda aldığı ödüllere de dikkati çekti. Ayrıca Arıpınar, TMOK'un düzenlediği Fair Play Kervanı'na yakın zamanda Dünya Fair Play Konseyi Başkanı Dr. Jenö Kamuti'nin katılacağını açıkladı. 

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran ise fair play olgusunun bir anda gelişmeyeceğini ancak bu konuda ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...