Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ağustos 2021 10:45

Tokyo'da madalya kazanan Sevilay Öztürk: Babama borçluyum

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’ye bronz madalya kazandırarak bir ilke imza atan milli sporcu Sevilay Öztürk, “Babam hayata tutunmam için yüzmeye başlatmıştı. Başardım, kendimle gurur duyuyorum. Gelecek yılki hedefim ülkeme altın madalya kazandırmak ve İstiklal Marşını okutmak” dedi.

Tokyo'da madalya kazanan Sevilay Öztürk: Babama borçluyum
Sevilay Öztürk,2020 Tokyo Paralimpik Oyunları

TGRT HABER

Türkiye’ye 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları yüzmede kadınlar 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde ilk kez madalya kazandıran milli sporcu Sevilay Öztürk, TGRT Haber’in Bilmedikleriniz Programın'da konuştu. Çok mutlu olduğunu belirten Öztürk, “Güzel bir yarış geçirdim ve iyi bir sonuç aldım. Türkiye’ye madalya kazandırmaktan dolayı çok mutluyum. Bu madalya için çok ağır antrenmanlar yaptım. Kendime güvendim ve başardım. Kendimle gurur duyuyorum” dedi.

Tokyo'da madalya kazanan Sevilay Öztürk: Babama borçluyum

11 YILLIK EMEĞİN KARŞILIĞI

Yüzmeye başlama hikayesini anlatan Öztürk, “İlk olarak ailem yüzmeye teşvik etmişti. Şimdi iyi ki yüzmeye başladım diyorum. Özellikle babam hayata tutunmam için başlatmıştı. Babam arkamda durdu, herkesin önce arkasında durması gereken ailesidir. Yüzmeye başlayalı 11 yıl oldu. 11 yıllık emeğimin karşılığında bir madalyaya sahip olabildim” dedi. Önümüzdeki yıl haziran ayında gerçekleşecek olan olimpiyatlarda dünya şampiyonluğu için yüzeceğini belirten Öztürk, “Madalyamın rengini değiştirmek istiyorum. Türkiye’ye bir altın madalya kazandırmak ve İstiklal Marşını okutmak istiyorum” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...