Tgrt Haber
19 Eylül 2014 08:54

Trabzonspor, deplasmanda Metalist Kharkiv'i 2-1 yendi

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında Trabzonspor, deplasmanda Metalist Kharkiv'i 2-1 yendi.

Trabzonspor, deplasmanda Metalist Kharkiv'i 2-1 yendi
ts trabzonmetalist kharkiv,

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında Trabzonspor deplasmanda Metalist Kharkiv ile karşı karşıya geldi. Mücadele bordo-mavili takımın 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. 25. dakikada Trabzonspor, bu bölüme kadar temposuz ve pozisyonsuz geçen karşılaşmada duran toptan golü buldu. Sefa Yılmaz'ın soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Constant, yere doğru yaptığı kafa vuruşuyla topu kaleci Goryainov'un sol tarafından filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.37. dakikada Bolbat'ın ara pasında yakın mesafede savunmanın arkasında topla buluşan Kobin, dengesini kaybedip etkili bir vuruş yapamayınca, kaleci Onur Recep Kıvrak, meşin yuvarlağı rahatlıkla kontrol etti.
39. dakikada Xavier'in pasında, ceza alanının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Villagra'nın sert şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak, yatarak topa sahip oldu.
40. dakikada Bolbat'ın pasında, Xavier'in ceza alanı çizgisi yakınından plase vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak sol direk dibinden yatarak topu güçlükle kornere gönderdi.
45+1. dakikada Jaja'nın soldan kullandığı serbest atışta, Homenyuk kafa ile topu içeriye doğru çıkardı. Yakın mesafeden Kobin'in kafa vuruşunda, savunmaya da çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarı
UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında Trabzonspor, deplasmanda Metalist Kharkiv'i uzatmanın son dakikasında Papadopoulos'un attığı golle 2-1 yenerek, grup maçlarına galibiyetle başladı.
46. dakikada Jaja'nın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.
50. dakikada Constant'ın pasında, soldan ceza alanına hareketlenen Sefa Yılmaz'ın şutunda,  top üstten auta çıktı.
54. dakikada Villagra'nın soldan yerden pasında, yakın mesafede uygun durumdaki Homenyuk önünden geçen topa dokunamayınca, önemli bir fırsattan yararlanamadı.
61. dakikada Metalist Kharkiv, beraberliği sağladı. Villagra'nın soldan ortasında, Kobin kafa ile topu arka direkteki Homenyuk'a doğru çıkardı. Bu futbolcu da kafayla topu kaleci Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelerle buluşturdu: 1-1
78. dakikada Mehmet Ekici'nin pasında sağ çaprazda Yatabare topla buluştu. Bu futbolcunun şutunda kaleci Goryainov, meşin yuvarlığın sahibi oldu.
89. dakikada Kobin'in sağdan ortasında, penaltı noktasına yakın bir yerden Villagra'nın şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak iki hamlede topu kontrol etti.
90+4. dakikada Constant'ın kullandığı serbest atışta, Yatabare'nin kafa ile aşırdığı topu altı pas içerisinde Papadopoulos tamamlayarak, takımını 2-1 öne geçirdi.
Karşılaşma, Trabzonspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.Trabzonspor, grup maçlarına iyi bir başlangıç yaptı

 

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını 2-1 yenen Trabzonspor, grup maçlarına 3 puanla başladı.

 

Arena Lviv'de oynanan karşılaşmada Trabzonspor 25. dakikada Gineli oyuncusu Kevin Constant'ın kafasıyla bulduğu golle 1-0 öne geçti ancak ev sahibi takım 61. dakikada Homenyuk'un golüyle 1-1'lik eşitliği sağladı.

 

Karşılaşmanın en az 3 dakikalık uzatma bölümünün tamamlanmasının ardından bordo-mavililer, Constant'ın kullandığı serbest atışta, Yatabare'nin indirdiği topu Papadopoulos ile filelere yollayarak 90+4. dakikada maçtan 3 puanla ayrılmayı başardı.

 

Halilhodziç, yenilgi görmedi

 

Trabzonspor, Teknik Direktör Vahid Halilhodziç yönetiminde beşinci resmi maçından da yenilgi görmeden ayrıldı.

 

Halilhodziç yönetiminde, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rostov karşısında 2-0, 0-0'lık sonuçlarla tur atlayan, ligde de Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe maçlarından golsüz beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, Metalist Kharkiv'i 2-1 yenmeyi başardı.

 

Bordo-mavililer, Halilhodziç ile 5 resmi maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgi görmedi. 

 

Constant ve Papadopoulos ilk golünü attı

 

Trabzonspor'un sezon başında Milan'dan kadrosuna kattığı Kevin Constant ile Yunan oyuncu Papadopoulos, bordo-mavili forma altında ilk gollerini attılar.

 

İlk kez Trabzonspor forması giyen savunma oyuncusu Padopoulos, takımının 3 puan almasında büyük katkı sağladı.

 

Cardozo, etkisiz kaldı

 

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda deplasmanda Rostov ile oynanılan karşılaşmada sakatlık geçiren ve ligde ilk 2 hafta forma giyemeyen Cardozo, 2 maç aradan sonra tekrar formasını almasına karşın etkisiz gözüktü.

 

Paraguaylı oyuncuyu, Teknik Direktör Halilhodziç karşılaşmanın 57. dakikasında oyundan alınırken bu oyuncunun yerine Yatabare sahaya çıktı.

 

"Biraz zor bir galibiyetti, 'tesadüf şanslı bir galibiyet' diyebiliriz"

 

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını 2-1 yenen Trabzonspor'un Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, rakipleri karşısındaki "zor, tesadüf ve şanslı bir galibiyet" aldıklarını söyledi.

 

Halilhodziç, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında son dakika golüyle çok güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Biraz zor bir galibiyetti, 'tesadüf şanslı bir galibiyet' diyebiliriz. Büyük bir maç çıkardığımızı söyleyemem. Buna rağmen maçı aldık" dedi.

 

Saha zemininin kaygan olduğunu da ifade eden Halilhodziç, "Topu çevirirken paslaşma anlarımızda çok hatalı hamleler oldu. Kısa bir özet yapmam gerekirse galibiyetten memnunum ama oyundan hiç memnun değilim" diye konuştu.

 

Bu sezon beşinci resmi maçlarını oynadıklarını ve kalelerinde ilk gollerini gördüklerini vurgulayan Halilhodziç, şunları söyledi:

 

"Genelde acemice şekilde top kaybı yaptık. Rakip de hızlı bir şekilde kontra atağa çıktı. 5 maçta ilk yediğimiz goldü. Bu tip maçta 'bir şeyden memnun değilim' diyemeyeceğim birkaç şeyden memnun değilim. Yine bu akşam bir oyuncu ilk defa oynadı, kadroda ilk defa sahaya çıktı. Bunu hatırlatmak istedim. İlk defa takım arkadaşlarıyla oynama fırsatı bulan oyuncu galibiyet golünü atan oyuncu oldu, çok memnun oldu. Maçın sonunda geldi sarıldı bana. Bu da onun için çok güzel bir uyum oldu."

 

Halilhodziç, kendi evlerinde Legia Varşova ile çok önemli bir maç oynayacaklarını dile getirerek, "Onlar da bu akşam 1-0 galip geldiler. İkinci maçımızı da alırsak, kendi evimizde Varşova takımını yenersek gruptan çıkma adına çok büyük bir şansımız olduğunu o zaman söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

 

Halilhodziç, sakatlıktan çıkan Cardozo'nun fiziksel açıdan hazır olmadığını, bu oyuncuyu yeterince oynattığını kaydetti. 

 

Bordo-mavili takımın genç oyuncusu Sefa Yılmaz ise Metalist Kharkiv karşısında çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Takım arkadaşlarımı oyunlarından dolayı tebrik ederim. Son dakikada attığımız golle galip geldiğimiz için mutluyuz" dedi.

 

Rakhaive'nin açıklamaları

 

Metalist Kharkiv Teknik Direktörü Igor Rakhaive ise Trabzonspor karşısında mağlubiyetin kendileri için çok zor olduğunu belirterek, "Takımımız iyi oynadı ancak maalesef maç böyle bitti" dedi.

 

Trabzonspor karşısında beraberlik için oynamadıklarını ifade ederek, "Biz galibiyet için oynadık ama olmadı. Bunun için çok üzgünüz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...