Tgrt Haber
07 Kasım 2014 07:56

Trabzonspor fırsatı değerlendiremedi

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Trabzonspor, deplasmanda Lokeren ile 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor fırsatı değerlendiremedi
trabzonspor,lokeren maçı,deplasman,karşılaşma,

Karşılaşmanın 5. dakikasında Junior Dutra'nın sağ taraftan yerden ortasında, yakın mesafedeki Patosi'nin şutunda, top kaleci Fatih Öztürk'ten döndü. Dönen top ile tekrar buluşan Patosi, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
13. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Junior Dutra'nın vuruşunda top açıyı daraltan kaleci Fatih Öztürk'e çarparak uzaklaştı.
22. dakikada Constant'ın sağdan ortasında, ceza alanında iyi yükselen Yatabare'nin kafa vuruşunda, top az farkla üsten auta gitti.
28. dakikada Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, karşılaşmanın hakemine tepkisi nedeniyle Gianluca Rocchi tarafından kırmızı kart ile tribünlere gönderildi. Daha önce İstanbul Başakşehir ve Legia Varşova maçlarında da bu nedenle tribünlere gönderilen Halilhodzic, üçüncü kez aynı davranışı nedeniyle cezalandırıldı.
38. dakikada Bosingwa'nın sağdan pasında, ceza alanı dışında topla buluşan Waris'in şutunda, top kaleci Barry'de kaldı.
40. dakikada Junior Dutra'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Patosi'nin şutunda, çizgi önünde Belkalem topu uzaklaştırdı.
42. Patosi'nin ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Junior Dutra'nın şutunda top kaleci Fatih Öztürk'ten döndü. Dönen topu De Pauw tamamlamak istedi ancak savunmada Belkalem, topu çıkararak büyük bir tehlikeyi önledi.
45+2. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Yatabere'nin sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Barry'nin müdahalesiyle direğe çarpan top altıpas içine düştü. Geriden gelen ve rakibinden önce topa sert bir vuruş yapan Waris meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.
-İkinci yarı
46. dakikada sağdan ceza alanına giren Yatabare'nin şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
55. dakikada Fatih Atik'in ceza alanı dışından etkili şutunda, top az farkla direğin yanından auta çıktı.
64. dakikada Trabzonspor önemli bir fırsattan yararlanamadı. Bosingwa'nın sağdan ortasında, Waris'in kafayla indirdiği topla buluşan Yatabare, ceza alanı içinde kaleci Barry ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun şutunda, Barry'in müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere çıktı.
89. dakikada ceza alanında oluşan karambolde uygun durumdaki Junior Dutra'nın sert şutunda top direğin az farkla yanından auta gitti.
Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.
Bonnevay: Trabzonspor görevini yerine getirdi
UEFA Avrupa Ligi L Grubu 4. hafta maçında, deplasmanda Belçika'nın Lokeren takımıyla 1-1 berabere kalan Trabzonspor'un yardımcı antrenörü Jacgues Bonnevay, oyunun zorluklarla geçtiğini, ancak genel anlamda Trabzonspor'un görevini yerine getirerek, güzel bir maç çıkardığını söyledi.
Karşılaşmanın hakemi tarafından maç sırasında tribüne gönderilen Teknik direktör Vahid Halilhodzic basın toplantısına katılmadı. Halilhodzic'in yerine basın mensuplarının karşısına yardımcı antrenör Bonnevay çıktı.
Bonnevay, zor bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, "Kendi evimizde 2-0 yendiğimiz Lokeren, burada fazla risk alarak üstümüze geldi. Oyun zorluklarla geçti ama genel anlamda Trabzonspor görevini yerine getirdi, güzel bir maç çıkardı" dedi.
Maça kötü başladıklarını ifade eden Bonnevay, "Kalecimizin 1-2 kurtarışı bizi rahatlattı. Oyunda gelgitler oldu. Her iki takım da kazanabilrdi. 1-1'lik sonuç muhteşem bir skor değil ama fena da bir skor da değil" diye konuştu.
Bonnevay, grupta Legia Varşova'nın puanını 12'ye çıkardığını dile getirerek, Lokeren karşısında bir adım önde olmalarına karşın her şeyin yeterli olmadığını, kalan 2 maçta gruptan çıkmayı garantilemek istediklerini belirtti.
Bir soru üzerine Cardozo'nun 90. dakikada oyuna girmesini de değerlendiren Bonnevay, "Son dakikalarda baskı altındaydık. Oyunu rahatlatmamız gerekiyordu. Oyunun temposunu düşürmemiz için kulladığımız bir seçenekti. Muhteşem geçmişi olan bir futbolcuya alçak gönüllü şekilde oyunu girmesi nedeniyle de tebrik ve teşekkür etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Lokeren cephesi
Lokeren Teknik Direktörü Peter Maes ise Trabzonspor karşısında kazanmak zorunda oldukları bir karşılaşmaya çıktıklarını, ancak bunu başaramadıklarını söyledi.Trabzonspor'un ilk 25 dakika iyi bir performans gösterdiğini ifade eden Maes, "Daha sonra pozisyonlar bulduk. Bunları değerlendirsek fark da yapabilirdik. Maçı kazanmamız gerekiyordu ama maalesef 1-1 bitti. Şimdi grupta kalan iki maçımızı da kazanarak Trabzonspor'un maçlarına bakacağız" dedi.
Halilhodzic, 14. resmi maçta 3. kez tribüne gönderildi
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, bu sezon 14. resmi maçta 3. kez tribünlere gönderildi. Maçın 28. dakikasında karşılaşmanın hakemine tepkisi nedeniyle Gianluca Rocchi tarafından tribünlere gönderilen Halilhodzic, daha önce İstanbul Başakşehir ve Legia Varşova maçlarında da aynı davranışı nedeniyle cezalandırılmıştı.
61. dakikada meşaleler oyunu durdurdu
Karşılaşmanın 61. dakikasında kale arkasındaki Trabzonspor taraftarlarının sahaya attığı meşaleler nedeniyle oyun kısa bir bir süre durdu.
Maçın hakemi Rocchi, takım kaptanı Bosingwa'dan taraftarları uyarmasını istedi. Taraftarların sahaya meşale atmayı bırakması ve zeminin temizlenmesinin ardından karşılaşma yeniden başladı
Karşılaşmanın 45+2. dakikasında takımının beraberlik golünü atan Waris, Trabzonspor formasıyla ilk golünü kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...