Tgrt Haber
30 Haziran 2014 17:19

Trabzonspor'un 3 büyüklere kaptırdığı yıldızlar

Son 3 yıldır bordo-mavili ekipte yıldızı parlayıp 3 büyüklere transfer olan futbolcuları bir hatırlayalım...

Trabzonspor'un 3 büyüklere kaptırdığı yıldızlar
trabzonspor, yıldız futbolcular, 3 büyükler, transfer

Şüphesiz bordo-mavili taraftarların en çok üzüldüğü konuların başında Trabzonspor'da yıldızı parlayıp 3 büyüklere transfer olan futbolcular geliyor... Karadeniz ekibi, son 3 yıldır Selçuk İnan'dan Burak Yılmaz'a Egemen Korkmaz'dan Tolga Zengin'e kadar birçok futbolcusunu ezeli rakiplerine kaptırdı.
İşte o isimler:
Trabzonspor'un 3 büyüklere kaptırdığı yıldızlar
SELÇUK İNAN
2008-2009 sezonunda Manisaspor'dan Trabzonspor'a transfer olan Selçuk İnan, bordo-mavili ekipte gösterdiği performansla adından sıkça söz ettirmeye başlamıştı. 3 sezonda toplam 109 maça çıkan İnan, gollerinden çok asistleriyle ön plana çıkarken rakip fileleri de 7 kez havalandırmayı başarmıştı. Selçuk Karadeniz ekibinde geçirdiği 3 yılın ardından sarı-kırmızılı takıma transfer olmuştu.
BURAK YILMAZ
Sergen Yalçın'la birlikte 4 büyüklerin formasını giyen iki futbolcudan biri olan Burak Yılmaz, Beşiktaş ile Fenerbahçe forması altında kendisinden beklenen performansı bir türlü gösterememişti. Manisaspor ile Eskişehirspor maceralarının ardından Trabzonspor'a transfer olan Yılmaz, Şenol Güneş'in de yardımlarıyla kariyerinin zirvesine çıkmıştı. Golcü futbolcu 2011-2012 sezonunda attığı 35 golle gol kralı olmayı başarmış bir sonraki sezon tıpkı Selçuk İnan gibi Galatasaray'ın yolunu tutmuştu.
ENGİN BAYTAR
Galatasaray'a transfer olan bir diğer Trabzonsporlu futbolcu da Engin Baytar. Bordo-mavili takımda 2 sezon top koşturan Baytar çıktığı 49 maçta 5 gol atmayı başarmıştı. Baytar 2011-2012 sezonunun başında Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray'a transfer olmuş, sarı-kırmızılı ekipte 2.5 yıl oynadıktan sonra Çaykur Rizespor'a kiralık olarak gönderilmişti.
Trabzonspor'un 3 büyüklere kaptırdığı yıldızlar
UMUT BULUT
5 yıl boyunca Trabzonspor forması giyen Umut Bulut, taraftarlarla yaşadığı sıkıntıların ardından 2011-2012 sezonunda Fransa'nın Toulouse takımına transfer olmuş, Ligue 1'de çıktığı 31 maçta 5 gol atma başarısı göstermişti. Bulut, 1 sezonluk Avrupa deneyiminin ardından 2012-2013 sezonun başında Galatasaray'ın yolunu tutmuştu. Golcü futbolcu ilk sezonunda çıktığı 38 maçta 15 gol atarak takımının kazandığı şampiyonlukta önemli pay sahibi olmuştu.
CEYHUN GÜLSELAM
Son 3 yılda Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olan bir diğer futbolcu ise Ceyhun Gülselam'dı. Bordo-mavili formayı 3 yıl terleten Gülselam, 2011-2012 sezonunun başında Galatasaray'a transfer olmuş, 3 sezon boyunca genellikle fazla forma şansı bulamamıştı.
Trabzonspor'un 3 büyüklere kaptırdığı yıldızlar
EGEMEN KORKMAZ
2008-2009 sezonunun başında Bursaspor'dan Tranzonspor'a transfer olan Egemen Korkmaz, 3 yıl boyunca göstermiş olduğu performansla 3 büyüklerin transfer listesine girmişti. Dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu tarafından Beşiktaş'a transfer edilen Korkmaz, siyah-beyazlı takımda 1 sezon oynadıktan sonra Beşiktaşlı yöneticilerle maaş konusunda anlaşamadığı için Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.
Son 2 yıldır Fenerbahçe'de oynayan 31 yaşındaki stoper, sarı-lacivertli formayla çıktığı 58 maçta 4 gol atmayı başarmıştı.
Trabzonspor'un 3 büyüklere kaptırdığı yıldızlar
TOLGA ZENGİN
Trabzonspor'dan 3 büyüklerden birine giden son isim ise Tolga Zengin oldu. Tam 9 yıl bordo-mavili formayı giyen tecrübeli kaleci takımın kaptanlığına kadar yükselmiş, taraftarların sevgilisi haline gelmişti.
O dönem annesinin İstanbul'da kanser tedavisi görmesinden ötürü Trabzon şehrinde kalmak istemeyen Zengin, Beşiktaş'a transfer olmuş, hem saha içi hem de saha dışındaki duruşuyla daha ilk sezonunda Beşiktaş kaptanlığına yükselmişti.
OLCAN KAP'A BİLDİRİLDİ
Öte yandan Galatasaray Kulübü, Trabzonspor'da gösterdiği performansla alkış toplayan Olcan Adın'ın transferi için bordo-mavili kulüple görüşmelerin başlandığını borsaya bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...