Tgrt Haber
30 Nisan 2022 22:06 - Güncelleme : 30 Nisan 2022 23:39

Trabzonspor'un şampiyonluk koreografisi kriz çıkardı: Fenerbahçe'den sert tepki, sosyal medya ayakta

Trabzonspor, Süper Lig'in 35. haftasında Antalyaspor ile karşılaştı. Bordo mavililerin şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip olduğu mücadele öncesinde taraftarların hazırladığı pankart, sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Abdullah Avcı'nın omzuna astığı tüfeğin ucuna Fenerbahçe'yi temsilen 'sarı kanarya'nın koyulması eleştirilere neden oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü de maç sonrası yayımladığı yazılı açıklamada, 2015 yılında Rize'de gerçekleşen silahlı saldırıya gönderme olduğu gerekçesiyle pankarta tepki gösterdi.

Editör: Kutlu Emre Gözcü / Kaynak: TGRT Haber / AA
Trabzonspor'un şampiyonluk koreografisi kriz çıkardı: Fenerbahçe'den sert tepki, sosyal medya ayakta

Trabzonspor'un Antalyaspor ile oynadığı Süper Lig karşılaşmasından önce bordo mavili taraftarlar unutulmayacak bir koreografiye imza attı. Bordo mavili tribünler yaptıkları koreografide şampiyon başkanlarını anarken, ezeli rakiplerine de göndermelerde bulundu.

Galatasaray'ın "Aslan" ve Beşiktaş'ın "Kartal" figürlerinin yerde resmedildiği koreografide Fenerbahçe'nin sembolü Kanarya'nın Abdullah Avcı'nın omuzundaki tüfeğin ucunda resmedilmesi büyük tepki çekti. Sosyal medyada sarı-lacivertli taraftarlar tarafından eleştiri yağmuruna tutulan koreografinin, maç öncesi yapılan "Silahlara sarılmayalım" çağrısına uymadığı belirtildi.

Trabzonspor'un şampiyonluk koreografisi kriz çıkardı: Fenerbahçe'den sert tepki, sosyal medya ayakta

FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK TEPKİ: SAVCILAR GÖREVE

Trabzonspor tribünlerinde açılan pankarta Fenerbahçe Spor Kulübü'nden sert tepki geldi. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Savcılar göreve! Terör örgütünün duruşunu sahiplenen, takım otobüsümüze yapılan saldırıyı meşrulaştıran, toplumu kin, nefret ve ayrışmaya sürükleyen bu pankartın, tribünde yer almasına izin verenler hakkında savcıları göreve çağırıyoruz!

Savcılar göreve! Halkı, taraftarları birbirine düşüren Trabzonspor Kulübünün yaptıklarının karşılıksız kalmaması için Türkiye Cumhuriyeti savcılarını göreve davet ediyoruz!

Bir şehir takımı, milyonlarca taraftarı olan ülkenin değerine saldırıyor! FETÖ ağzıyla konuşuyor, silahlı saldırıya gönderme yapıyor!"

Kaynak: TGRT Haber / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...