Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 10:54

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021

Süper Lig’de 2021 – 2022 sezonu için Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve diğer Süper Lig takımları, yaptıkları transferlerle gündemden düşmüyor. İşte, Süper Lig takımlarının transfer haberleri

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021
transfer haberleri 2021,,fenerbahçe transferleri,,galatasaray transferleri,,beşiktaş transferleri,,Süper Lig,

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre Süper Lig 2021 – 2022 yaz transfer sezonu 17 Haziran’da başladı. Söz konusu karara göre yaz transfer sezonu 8 Eylül’de sona erecek.

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve diğer Süper Lig takımları, yeni sezon için yaptıkları transferlerle gündeme geliyor. Süper Lig takımları ilk on birlerinde yeni takviyeler yaparak 2021 – 2022 sezonunda yeni başarılara imza atmak istiyor.

17 Haziran’da yaz transfer döneminin başlamasıyla Süper Lig takımları transfer yarışına girdi. Süper Lig devleri harcama limitlerini aşmamak için hem kaliteli hem de maliyeti uygun transfer arayışında.

GALATASARAY TRANSFERLERİ 2021

- Galatasaray, Keçiörengücü'nde forma giyen Barış Alper Yılmaz ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Barış Alper Yılmaz’ın kariyeri; 2017 yılına kadar Rize Özel İdare Spor’da forma giyen Yılmaz, 2017-2018 sezonunda Ankara Demirspor’a transfer olarak profesyonel kariyerine başladı. Ankara Demirspor'da geçirdiği 3 sezonda 43 resmi maça çıkan genç oyuncu, 2020/2021 sezonunun başında ise Ankara Keçiörengücü'ne transfer oldu. Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig'de 34 maça çıkan Yılmaz, 8 gol atıp 5 de asist yaptı. 21 yaşındaki kanat oyuncusu, profesyonel kulüp kariyerinde çıktığı 79 maçta 9 gol ve 5 asistle skora katkı sağladı. Türkiye U21 formasını ise 3 kez giyen Yılmaz, Hırvatistan ile oynanan karşılaşmada Ay-Yıldızlı formayla ilk golünü kaydetti.

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021

- Galatasaray, orta saha oyuncusu Aytaç Kara'yı renkleriyle buluşturdu. Galatasaray Sportif AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, 28 yaşındaki futbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. Söz konusu açıklamada, Aytaç Kara'ya her bir sezon için 6 milyon lira sabit transfer ücreti ödeneceği belirtildi.

Aytaç Kara’nın kariyeri; Eskişehirspor, Trabzonspor, Yeni Malatyaspor, Bursaspor ve Kasımpaşa takımlarında ter döken Aytaç Kara Süper Lig’de 189 maça çıktı. 23 gol atıp 12 asistle skora katkı sağlayan 28 yaşındaki oyuncu, Galatasaray’da orta saha mevkiinde görev alacak.

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021

- Galatasaray, savunma oyuncusu Alpaslan Öztürk'ü renklerine bağladı. 27 yaşındaki Öztürk ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Galatasaray Sportif AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, 27 yaşındaki savunma oyuncusu ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. Söz konusu açıklamada, futbolcuya 2021-2022 sezonu için 5 milyon, 2022-2023 sezonu için 5 milyon 500 bin, 2023-2024 sezonu için de 6 milyon lira sabit transfer ücreti ödeneceği belirtildi.

- İç transferlerde de Ömer Bayram, Emre Taşdemir, Emre Akbaba ve Arda Turan'la sözleşme yenileyen Galatasaray’da transfer görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor.

- Galatasaray'da Gedson Fernandes transferinde sona yaklaşıldı. Sarı Kırmızılı kulüp Benfica ile satın alma opsiyonlu kiralama konusunda anlaşma sağladığını bildirdi. Galatasaray'ın 2 milyon Euro kiralama bedeli ve 8 milyon Euro satın alma opsiyonuyla Gedson Fernandes'i kadrosuna katacağı tahmin ediliyor.

- Sarı-kırmızılı ekipten istemeyerek ayrılan Mario Lemina, Galatasaray’ın transfer listesinde yer alıyor. Sarı-kırmızılılar sezonu Fulham'da tamamlayan Mario Lemina'nın menajeriyle iletişime geçti. Southampton'dan hangi şartlarda bonservisini alabileceği ya da kiralık gelebileceği öğrenilmeye çalışıldı. Ayrıca Lemina'nın dönerse ne kadar maaş isteyeceği hakkında da sorular soruldu. Lemina'nın menajeri şu anda Cagliari ile görüştüklerini belirtti. İtalyan ekibinin ilgisine rağmen 27 yaşındaki futbolcunun, kendisine sürekli Galatasaray'ı sorduğunu ifade etti. Yıldız ismin eski kulübünde oynamaya sıcak baktığı görülüyor.

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021

- Ayrıca Galatasaray kulübü, La Liga ekibi Sevilla'da forma giyen Portekizli kanat oyuncusu Rony Lopes’i gündemine aldı. Ayrıca söz konusu oyuncuyla Galatasaray’ın yanı sıra Benfica ve Sporting Lizbon’un da ilgilendiği belirtildi.

FENERBAHÇE TRANSFERLERİ 2021

- Fenerbahçe, son 2,5 sezonu Alanyaspor'da geçiren Steven Caulker ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

Sarı-lacivertli kulübün yaptığı açıklamada, kulübün İngiliz oyuncu Steven Caulker ile anlaşmaya vardığını ve oyuncunun sağlık kontrollerinin yapılması için İstanbul’a davet edildiği belirtildi. Söz konusu açıklamada, yapılacak sağlık kontrollerinin ardından oyuncu ile resmi sözleşme imzalanacağı bildirildi. 2018-2019 sezonunun devre arasında Alanyaspor'a transfer olan Caulker, Akdeniz temsilcisinde 2,5 sezonda Süper Lig'de 71, Türkiye Kupası'nda 13 kez sahaya çıktı.

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021- Fenerbahçe, geçen sezon Almanya 2. Lig (2. Bundesliga) takımlarından Darmstadt 98 forması giyen santrfor Serdar Dursun'u kadrosuna kattı.

Sarı-lacivertli kulübün yaptığı açıklamada, bonservis bedeli olmadan transfer edilen 29 yaşındaki Serdar Dursun ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı aktarıldı. Serdar Dursun, geçen sezon ligde 33 maça çıkıp 27 gol atarak gol kralı olmuştu.

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021

- Bunun yanı sıra 2020 – 2021 sezonunda yıldızları parlayan Fenerbahçe oyuncuları Dimitri Pelkas ve Atilla Szalai’ye teklifler geliyor. Ancak bu oyunculara dair henüz resmi bir transfer açıklaması yapılmadı.

- 2021 – 2022 sezonu için teknik direktör arayışını uzun süre devam ettiren Fenerbahçe yönetimi için ilgi odağı transferi Vitor Pereira oldu. Sarı-lacivertlilerin eski teknik direktörü Vitor Pereira, Fenerbahçe'ye geri döndü.

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021

- Fenerbahçe, yeni sezonda kanat oyuncusu arayışında EURO 2020'de 5 maçta 2 gol, 2 asist yaparak başarılı bir performans sergileyen Andriy Yarmolenko’yu transfer listesine aldığı belirtiliyor.

- Ayrıca geçen sezon 22 golle kralı olan Aaron Boupendza’yı kadrosuna katmak isteyen sarı lacivertli kulüp, Hatayspor’la masaya oturdu. Uzun süren transfer görüşmesinin ardından Fenerbahçe, büyük ölçüde transferi bitirdi. Sarı lacivertli kulübün hafta içi transferi duyurması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ TRANSFERLERİ 2021

- Beşiktaş; 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Salih Uçan'ı 3 yıllığına renklerine bağladı. Siyah-beyazlı kulübün yaptığı açıklamada; son 2 sezonu Aytemiz Alanyaspor'da geçiren ve serbest oyuncu statüsünde bulunan Salih Uçan ile sözleşme imzalandığı aktarıldı. Söz konusu açıklamada "Beşiktaş'ımıza önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Salih Uçan'a 'Hoş geldin' der, başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Salih Uçan, profesyonel kariyerine Bucaspor'da başladı. Fenerbahçe, Roma, Sion, Empoli ve Aytemiz Alanyaspor'da formalarını giyen Salih Uçan, geçen sezon tüm kulvarlarda forma giydiği 40 maçta 3 gol atmayı başardı.

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021

- Beşiktaş, Salih Uçan transferinin resmiyet kazanmasının ardından bonservisi elinde olan Kenan Karaman ile de anlaştı. Prensip anlaşmasına varılan Kenan Karaman’la teknik direktör Sergen Yalçın'ın kararı bekleniyordu. Başarılı hocanın Kenan'la ilgili olumlu rapor vermesinin ardından yıldız futbolcuyla 3 yıllık ön sözleşme imzalandı.

Forvet ve kanat pozisyonlarında görev yapabilen 27 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Bundesliga 2'de 28 maça çıkarken 7 gol atıp 2 asistle skora katkı sağladı.

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021

- Bu transferlerin yanı sıra Beşiktaş Kulübü, Atiba Hutchinson ile 1 yıllık, Gökhan Töre 1 yıllık, Utku Yuvakuran ile 3 yıllık ve Necip Uysal ile 2 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

- Ayrıca geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ta büyük başarı gösteren kiralık oyuncu Rachid Ghezzal için yarışa girildi. Süper Lig’in iki devi Galatasaray ve Beşiktaş arasında Ghezzal rekabeti devam ediyor.

- Beşiktaş stoper arayışında ise Sampdoria’nın savunma oyuncusu Omar Colley ile kiralama görüşmelerinin yapıldığı vurgulandı.

- Ayrıca Beşiktaş, sürpriz bir isimle temasa geçti. Siyah beyazlı ekip Sergen Yalçın’ın isteğiyle Mehmet Topal’la görüşme yaptı. Başakşehir’le sözleşmesi sona eren 35 yaşındaki tecrübeli oyuncunun maddi sorunları sorun etmeyeceği belirtildi. Topal, eğer Beşiktaş forması da giyerse İstanbul’da şampiyonluğa 4 kulübün de formasını giymiş olacak.

TRABZONSPOR TRANSFERLERİ 2021

- Trabzonspor, prensip anlaşmasına vardığı İtalya'nın Parma kulübünden Gervinho'yu kadrosuna kattı. 33 yaşındaki Fildişi sahilli sol kanat oyuncusu Gervinho, Parma'da bu sezon forma giydiği 25 lig maçında 5 gol attı.

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021

- Trabzonspor, Roma'da forma giyen Brezilyalı futbolcu Bruno Peres'i renklerine bağladı. Brezilyalı sağ bek Peres, Roma'da 30 lig maçına çıkıp 1 gol attı.

- Trabzonspor, Slovak futbolcu Marek Hamsik ile 2 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, şirket ile serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Marek Hamsik arasında 2 yıllık anlaşma sağlandığı bildirildi.

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021ADANA DEMİRSPOR TRANSFERLERİ 2021

- Süper Lig'in yeni ekibi Adana Demirspor, İtalyan futbolcu Mario Balotelli ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Adana Demirspor'un yaptığı açıklamada "Bugün Adana Demirspor’umuzun tarihine adını altın harflerle yazdıracak bir transfer gerçekleşti. Dünya Yıldızı Mario Balotelli takımımızla 3 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı. Süper Mario gollerini artık mavi lacivertli forma için atacak" ifadeleri kullanıldı. Hırçın yapısıyla bilinen 31 yaşındaki futbolcu kariyerinde Inter, Milan, Manchester City, Liverpool, Marsilya ve Nice gibi kulüplerde ter döktü.

Transfer haberleri: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe transferleri son durum 2021

- Balotelli’nin yanı sıra Adana Demirspor, Galatasaray'dan ayrılan ve boşta olan Younes Belhanda ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.  Adana Demirspor'un yaptığı transfer paylaşımında, "Kulübümüz Younes Belhanda ile 3 yıllık anlaşma sağlamıştır" ifadeleri kullanıldı. Belhanda, Galatasaray formasıyla 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası 1 de Süper Kupa kaldırmıştı.

TFF Yönetim Kurulu’nun aldığı karara göre Süper Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek A Takım listesi ile müsabaka isim listesinde bulundurabilir. Bu futbolculardan en fazla 8 futbolcuya aynı anda sahada yer verebilir.

Diğer transfer gelişmelerine ulaşmak için tıklayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...