Tgrt Haber
14 Şubat 2015 10:27

Tüm gözler Beşiktaş-Bursaspor maçında!

Beşiktaş, ligin 20. haftasında yarın Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Bursaspor’u ağırlayacak.

Tüm gözler Beşiktaş-Bursaspor maçında!
106.randevu, beşiktaş, beşiktaş bursaspor maçı, Bursaspor, Demba Ba

Zorlu karşılaşma öncesi konuk ekip Timsah, ligdeki maçların ilk yarılarında en çok gol atan takım olarak dikkat çekerken, siyah-beyazlılar ise ikinci yarılarda en çok gol bulan ekip konumunda bulunuyor.
Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 19 haftada topladığı 44 puanla zirvede yer alan Beşiktaş, 20.hafta karşılaşmasında 33 puanla 4’üncü sırada yer alan Bursaspor’u konuk edecek. Zorlu karşılaşma öncesi iki takımında ilginç bir özelliği var. Bursaspor, ligde çıktığı maçların ilk yarılarında attığı 19 golle bu alanda ilk sırada yer alıyor. Lider Beşiktaş ise kilidi ikinci yarılarda açıyor. Bilic’in öğrencileri, maçların ikinci yarılarında buldukları 22 golle bu kategorinin birinci sırasında. Zorlu müsabakada öncesi Bilic ve Güneş’in gol silahları ise, Demba Ba ile Fernandao olacak.
DEMBA BA ATIYOR, KARTAL KAZANIYOR
Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş’ın gol silahı Demba Ba, ligde son 3 maçta 3 gol kaydetti. 8 farklı karşılaşmada gol sevinci yaşayan Ba, attığı gollerle takımının 3 puana uzanmasında başrol oynadı. Siyah-beyazlılar, Demba Ba’nın gol attığı karşılaşmalarda puan kaybı yaşamadı. Senegalli yıldızının ligde 16 maçta 11 golü bulunuyor.
FERNANDAO EFSANE OLMAYA HAZIRLANIYOR
Brezilyalı golcü Fernandao ise son 8 karşılaşmada gol atmayı başararak, aynı sezonda bunu başaran ilk yabancı futbolcu oldu. Golcü oyuncu siyah-beyazlı ekibe karşı gol atması halinde adını şimdiden efsaneler arasına yazdıracak. Lig tarihinde üst üste 9 hafta gol atmayı başaran yalnızca iki isim bulunurken, bunlardan biri Türk futbolunun ve Galatasaray’ın efsanesi Metin Oktay, diğeri ise Türk futbolunun ünlü golcüsü Saffet Sancaklı. Fernandao 1 gol daha atması halinde Türk futbolunun iki efsanesini yakalayacak. Brezilyalı oyuncunun ligde çıktığı 18 maçta 13 golü bulunuyor. 
BEŞİKTAŞ İLE BURSASPOR 106. RANDEVUDA
Beşiktaş, ligin 20. haftasında yarın Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Bursaspor ile 106. randevuya çıkacak.
Spor Toto Süper Lig’de zirvede yer alan siyah-beyazlı ekip, 20. hafta mücadelesinde yarın son haftaların formda ekibi Bursaspor’u konuk edecek. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 16.00’da başlayacak.
106. RANDEVU
İki ekip yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte 106. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 105 karşılaşmada Beşiktaş, sahadan 46 kez 3 puan ile ayrılırken, yeşil-beyazlı ekip ise 20 mücadelede gülen taraf oldu. Oynanan 39 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Bursaspor, rakip fileleri 92 kez havalandırırken, Beşiktaş ise 141 kez gol sevinci yaşadı. İki takım Spor Toto Süper Lig'de ise 92. kez karşılaşacak. Beşiktaş bu karşılaşmaların 39’unda gülen taraf olurken, Bursaspor ise 16 kez galibiyete uzandı. 36 müsabaka ise berabere sonuçlandı.
KARTAL İSTANBUL’DA ÜSTÜN
Beşiktaş’ın ev sahibi olarak oynadığı karşılaşmalarda ise rakibine oranla büyük üstünlüğü bulunuyor. İstanbul’da oynanan 48 müsabakada siyah-beyazlı ekip, 25 kez gülen taraf olurken, Bursaspor ise sadece 6 karşılaşmada sahadan 3 puan ile ayrıldı. 17 mücadelede ise taraflar 1’er puana razı oldu.
BEŞİKTAŞ SON 3 MAÇI KAZANDI
Beşiktaş, rakibi ile son oynadığı 3 karşılaşmada gülen taraf olmayı başardı. Geçtiğimiz sezon oynanan iki karşılaşmayı 3-0 ve 1-0’lık skorlar ile galip tamamlayan Kartal, ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan mücadelede ise tek golle galibiyete uzanmıştı. Siyah-beyazlılar, Bursaspor'a karşı çıktığı son 3 karşılaşmada gol yemedi.
GÜNEŞ’İN BEŞİKTAŞ’A KARŞI 31’İNCİ SINAVI
1993 yılından bu yana Türk futbolunda İstanbulspor, Sakaryaspor, Antalyaspor ve Trabzonspor’da çalışan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımları ile 30 kez Beşiktaş maçına çıktı. Bu karşılaşmalarda 13 kez kaybeden Güneş, 10 kez de gülen taraf oldu. 7 müsabaka da ise taraflar sahadan 1’er puan ile ayrıldı.
KARTAL’DA SAKATLAR CAN SIKIYOR
Siyah-beyazlı ekipte, Bursaspor karşılaşması öncesi savunma bölgesinde sıkıntı yaşanıyor. Teknik direktör Slaven Bilic’in, Milosevic'in sakat, Ersan'ın da sarı kart cezalısı olması sebebiyle savunma hattını oluşturmakta zorlandığı bildirildi. Beşiktaş’ta cezalı Ersan Gülüm, sakatlığı süren İsmail, Motta ve Milosevic’in yanı sıra hazır olmayan Sivok da Bursaspor karşısında forma giyemeyecek.
BURSASPOR’DA VOLKAN ŞEN CEZALI
Zorlu karşılaşma öncesi konuk ekip Bursaspor’da ise, sarı kart cezalısı olan Volkan Şen forma giyemeyecek. Yeşil-beyazlıların İstanbul Başakşehir ile oynadığı kupa mücadelesinde sol arka adalesinden sakatlanan genç oyuncu Emre Taşdemir’in ise durumu maç saati netlik kazanacak.
2500 BİLET SATILDI
Pazar günü saat 16.00’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma öncesi yaklaşık 2 bin 500 biletin satıldığı bildirildi.
DÜDÜK ABİTOĞLU’NDA
Zorlu karşılaşmayı Antalya Bölgesi Üst Klasman hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını ise Kemal Yılmaz ve Baki Tuncay Akkın yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Özgüç Türkalp. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...