Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2017 03:44

Türk heyetinin Gazze ziyareti

Gazze Şeridi'ni ziyaret eden Türk heyetinde bulunan Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri ve Yurt Dışı Sağlık Birimleri Daire Başkanı Dr. Muhammed Bayram, İsrail'in 2014'teki Gazze saldırılarında yaralanarak getirildiği Türkiye'deki tedavi sürecini takip ettiği Filistinli Yusuf el-Hamlavi ile görüştü.

Türk heyetinin Gazze ziyareti
Gazze,Türk heyeti

Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından inşa edilen 180 yataklı Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesinin genel kontrolü ve çalışma usulünü belirlemek için ekip halinde Gazze'ye geldiklerini söyledi.

Hastane ziyareti sırasında İsrail'in 2014'teki Gazze saldırılarında yaralanarak Türkiye'de tedavi olan Hamlavi ile görüştüğünü belirten Bayram, şöyle konuştu:

"2014 eylül ayında Gazze'den Türkiye'ye, zalim rejimin yaptığı bombalama sonucu 27 hastamız gelmişti. Sayın Yusuf abimiz de bu hastalardan biridir. Kendisini önce İzmir'e kabul ettik. Sonra İzmir'de tedavisinin yapılamayacağını anlayınca Ankara'ya Atatürk hastanemize, protokol hastanemize kendisini aldık. Ailesiyle beraber gelmişti. Şifa bularak dönüş yaptı. Burada kendisini tekrar sağlıklı bir şekilde gördüğümden dolayı çok mutlu oldum. Ülkem adına, Cumhurbaşkanım adına çok gurur duydum."

Hamlavi ise Türk hükümetine ve Dr. Muhammed Bayram'a teşekkür ederek, "Türkiye'nin bize verdiği desteği kimse vermedi." dedi.

Gazze'ye gelen heyette, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Selami Kılıç, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu ve TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz da bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...