Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2021 19:38

Türkiye grubun ikinci maçında Galler'e 2-0 mağlup oldu

EURO 2020 Avrupa Şampiyonası A Grubu ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, Bakü Olimpiyat Stadı’nda Galler'le karşı karşıya geldi. Galler her iki yarıda bulduğu gollerle maçı 2-0 kazandı.

Türkiye grubun ikinci maçında Galler'e 2-0 mağlup oldu
Türkiye,Galler,EURO 2020,Türkiye-Galler maçı,Türkiye-Galler Canlı anlatım

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu ikinci maçında Türkiye, Galler ile Bakü’de karşı karşıya geldi. Mutlak galibiyet parolası maça çıkan Türkiye, taraftar desteğini de arkasına almasına rağmen beklenen oyununu sahaya yansıtamadı ve rakibine 2-0 mağlup oldu. Galler’in golleri Ramsey ve Roberts’tan geldi.

TEMPO ARTTIRMAKTA SIKINTI VAR

İtalya maçındaki futbolu eleştirilen A Milli takım, Galler maçına da benzer bir görüntüyle başladı. Pas yapamayan, hücuma çıkamayan, savunmada ise güven vermeyen bir görüntü çizen Türkiye, 90 dakikada zaman zaman baskı kursa da, oyun sürekliliğini sağlayamadı. A Milli takım, tempoyu arttırmakta sıkıntı çektiği gözlendi.

MAÇIN ÖZETİ

90+5' Maç sona erdi.
 
90+4' Connor Roberts toğu ağlara gönderdi. Galler farkı 2'ye çıkardı.
 
90' Maçta normal süre sona erdi.
 
88' Merih Demiral kornerden gelen topa çok iyi yükseldi! Kafa vuruşunda kaleci Ward çok iyi bir refleksle topu kornere çeldi.
 
83' Cengiz Ünder dışarı alındı. İrfan Can Kahveci oyunda.Cengiz Ünder - Irfan Can Kahveci
 
79' Ramsey'in ortasında Bale arka direkte kafayı vurdu. Uğurcan'dan kritik bir kurtarış geldi.
 
75' Milli Takım'da Kenan Karaman çıktı. Halil Dervişoğlu oyunda.Kenan Karaman - Halil Dervisoglu

73' Galler'de Ampadu oyunda. Jaoe Allen dışarı alındı.Joe Allen - Ethan Ampadu

72' Milli Takım'da sakatlanan Umut Meraş yerini Mert Müldür'e bıraktı.

64' Mili Takım'da Cengiz Ünder sağ kanattan çalımlarla kaleye sokuldu. Cengiz'in vuruşunda Burak Yılmaz'dan seken top auta çıktı.

63' Yusuf Yazıcı korneri kullandı. Penaltı noktası üzerinde Kaan Ayhan kafayı vurdu. Kaleci Ward üzerine gelen topu kontrol etti.

61' Galler'de Gareth Bale penaltıyı üstten auta yolladı!

60' Galler penaltı kazandı.

55' Gole çok yaklaştık! Kornerden gelen topa önce Merih sonra Kaan kafayla dokundu. Top Burak'ın önünde kaldı! Burak Yılmaz kale önünde vuruşunu yaptı ancak top çerçeveyi bulmadı.

53' Galler atağında Bale ceza yayı üzerinde boş kaldı. Vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

49' Hakan Çalhanoğlu ceza alanı dışından sert vurdu. Kaleci Danny Ward üzerine gelen şutta hata yapmadı.

47' Merih'in oyuna girmesiyle stoper tandemi Çağlar ve Merih'ten oluşuyor. Kaan Ayhan da Okay'ın yerine 6 numarada oynuyor.

46' İkinci yarıya A Milli Takımımız başladı!

45' Milli Takım'da Yusuf Yazıcı oyunda. Ozan Tufan ikinci yarıda yok.Ozan Tufan - Yusuf Yazici

45' Milli Takım'da ikinci yarıda Okay Yokuşlu yerini Merih Demiral'a bıraktı.

46' İkinci yarı başladı.

45' İlk yarının son düdüğü çaldı.

43' Savunmanın arkasında topla buluşan Aaron Ramsey topu ağlarımıza gönderdi.

37' Zeki Çelik'in ortasında Burak Yılmaz ceza alanı içinde çok iyi yükseldi. Burak'ın kafa vuruşunda top çerçeveyi bulmadı.

29' Hakan Çalhanoğlu'nun kulllandığı köşe vuruşunda Kaan Ayhan ceza alanı içinde kafayı vurdu. Direk dibinde savunma topu topu karşıladı.

28' Hakan'ın pasında Kenan Karaman ceza alanı içine hareketlendi ancak son anda savunma araya girerek topu kornere yolladı.

22' Galler'de James sol kanatta Ozan Tufan'dan sıyrılıp kale önüne ortasını yaptı. Moore'un kale önündeki vuruşunda top Uğurcan'da kaldı.

16' Galler tehlikeli geldi! Ceza alanı içindeki karambolde Joe Allen'ın vuruşunda Çağlar topun kalemize gitmesini engelledi. Sonrasında savunma topu uzaklaştırdı.

12' Türkiye atağında Cengiz Ünder ceza alanı içine girmeden sert vurdu. Kaleci Ward üzerine gelen topu güçlükle kontrol etti.

9' Bu kez Türkiye tehlike yakaladı! Hızlı kullanılan serbest vuruşta Cengiz sağ kanatta hareketlendi. Cengiz, ceza alanı içindeki Burak Yılmaz'a pasını verdi. Burak gelişine vurdu ancak savunmaya çarpan top az farkla kornere çıktı.

6' Kalemizde büyük tehlike! Ceza sahası içinde topla buluşan Ramsey, şık bir çalımla Çağlar'dan sıyrıldı. Ramsey'in direk dibine vuruşunda Uğurcan'dan çok kritik bir kurtarış geldi.

3' Galler'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Ben Davies'in kafa vuruşu yandan auta çıktı.

1' Hakem maçın ilk düdüğünü çaldı ve mücadeleye Galler başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...