Tgrt Haber
17 Haziran 2021 07:37

Türkiye EURO 2020'de gruptan nasıl çıkar? En iyi üçüncü ihtimali

A Millîlerimiz, Euro 2020’de İtalya’dan sonra Bakü’deki maçta Galler’e de yenildi. Ay yıldızlılar, bu mağlubiyetle gruptan çıkma şansını zora soktu. Türkiye'nin gruptan çıkması için tek ihtimal, İsviçre’yi farklı yenip en iyi üçüncüler arasına girebilmek.

Türkiye EURO 2020'de gruptan nasıl çıkar? En iyi üçüncü ihtimali
türkiye,a milli takım,euro 2020,avrupa şampiyonası,en iyi üçüncülük

Avrupa Şampiyonası'nda İtalya ile oynadığı açılış maçını 3-0 sıfır kaybeden A Milli Takım, Galler ile oynadığı ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı. 

EURO 2020'de İtalya’dan sonra Galler’e de yenildik. Grupta ilk iki ihtimalimiz kalmadı, ikinci turu ateşe attık. A Milli Takımımızın son16 için tek şansı kaldı o da en iyi üçüncülük.

Avrupa Şampiyonası’nda Galler’e yenilmemizin ardından gözlerimizi A Grubu’ndaki diğer maç olan İtalya-İsviçre maçına çevirdik. İtalya’nın İsviçre’yi yenmesi Türkiye’nin lehine oldu. Aksi takdirde İsviçre’nin İtalya’yı yenseydi A Milli Takımımızın EURO 2020 macerası bitmiş olacaktı. İtalya’nın galibiyetiyle Milli Takımımız için küçük de olsa şampiyonaya devam etme ihtimali belirdi.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ ÜÇÜNCÜ ŞANSI

Milli takımın son 16 için tek şansı en iyi üçüncüler arasına girmek.  Eğer son maçta İsviçre'yi yenebilirsek grubu üçüncü bitireceğiz. Turnuvada 6 grup bulunuyor. Bu altı grubun içinde gruplarını 3. sırada bitiren en iyi dört üçüncü bir üst tura yani son 16 takım arasında kalıyor. Ancak milli takımımızın iki maçta kalesinde 5 gol görmesi ve turnuvada henüz gol atamaması averaj açısından en iyi üçüncüler arasına girmemizin ihtimalini zayıflatıyor.

EN İYİ ÜÇÜNCÜLER NASIL BELİRLENİYOR?

En iyi üçüncüleri tespit ederken sırasıyla puan, gol averajı, atılan gol sayısı, fairplay puanı, elemeler genel sıralaması esas alınıyor.

A GRUBU PUAN DURUMU

Türkiye, gruptaki son maçını 20 Haziran'da İsviçre ile oynayacak. İsviçre'yi yenerek son 16'ya kalan ilk takım olan İtalya ise Galler ile karşılaşacak. A Milli Takım oynadığı iki maçta da ne puan alabildi ne de gol atabildi. 

Türkiye EURO 2020'de gruptan nasıl çıkar? En iyi üçüncü ihtimali
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...