Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2014 14:35

Türkmenler buz hokeyini çok sevdi

Yüzde 80’i çöllerle kaplı Türkmenistan’daki buz hokeyi liginde, ilk şampiyon Galkan takımı oldu.

Türkmenler buz hokeyini çok sevdi
Türkmenler, buz hokeyi, buz hokeyi ligi, ilk şampiyon takım,

2017 Asya Salon ve Savaş Sanatları Şampiyonası'na evsahipliğine hazırlanan Türkmenistan’da son yılların popüler sporu, buz hokeyi olarak öne çıkıyor. 2013-2014 sezonunda kurulan ve toplam 8 takımın mücadele ettiği Türkmen Buz Hokeyi Ligi'nde ilk şampiyonluğu, İçişleri Bakanlığı'nın Galkan takımı elde etti. Ligin ilk sezonunda Galkan takımının yanı sıra Savunma Bakanlığı'nın "Vatançı", Türkmen Gaz Kurumu'nun "Oğuzhan", İletişim Bakanlığı'nın "Alp-Arslan", Sınır Kuvvetleri Kurumu"nun "Merdana", Türkmen Borsası'nın "Şir", Polis Akademisi'nin "Nesil" ile "Spor Komitesi" takımları mücadele etti. Lig şampiyonunu belirleyecek sezonun son maçında, Nesil takımını 12-3'lük skorla yenen Galkan, şampiyonluğunu ilan etti. Galkan'ın, Türkmenistan’ı uluslararası buz hokeyi turnuvalarında temsil edeceği açıklandı.
Ligdeki 8 takım da başkent Aşkabat’taki Buz Köşkü ve Kış Sporları Kompleksi'nde mücadele ediyor. Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’un da zaman zaman piste indiği Kış Sporları Kompleksi, bir Türk inşaat şirketince kuruldu.  Devlet Başkanı Berdimuhamedov, 2012 yılında ülkedeki devlet kurumlarına, buz hokeyi takımı kurmaları yönünde talimat vermişti. Aşkabat’ta Şubat 2013'de düzenlenen Uluslararası Devlet Başkanlığı Buz Hokeyi Kupası'na, Türkiye’den 17 Yaş Altı Milli Takımı da katılmıştı. Bu seneki Uluslararası Devlet Başkanlığı Buz Hokeyi Kupası'nın ise 18-28 Şubat tarihlerinde düzenleneceği açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...