Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2014 14:36

UEFA acil savunma istedi

Süper Lig'in üzerinde kara bulutlar gezmeye devam ediyor.

UEFA acil savunma istedi
uefa,savunma,süper lig takımları,uefa kulüp lisansı,

 UEFA, gönderdiği yazıyla 10 Nisan'a kadar gereğinin yapılmasını istedi. Savunma verilmemesi halinde de küme düşme ve Avrupa'dan men cezaları gündemde.Gönderilen bu yazıda yapılan bu inceleme sonrası Bursaspor Kulübünün hesaplarında UEFA Kulüp Lisans mali kriterler içinde yer alan denk bütçe şartlarına aykırılık tespit edildiği, kulüp hakkında soruşturma başlatıldığı ve kulübün en geç 10 Nisan 2014 gününe kadar savunma vermesini talep ettiği ortaya çıktı.
KULÜP LİSANSI TEHLİKEDE
UEFA'dan Bursaspor'a gelen bu yazı UEFA kulüp lisansından dolayı Avrupa'dan men yasağı ve transfer yasağı tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu. Ülkemizde daha önce yine bu mali kriterlere aykırılıktan dolayı Beşiktaş kulübü bir yılı ertelemeli 2 yıl Avrupa kupalarından men yasağına çarptırılırken, UEFA Bursaspor'a gönderdiği yazıyla haklarında soruşturma başlatıldığını duyurmuş oldu.UEFA'nın Galatasaray, Bursaspor ve Trabzonspor'u Finansal Fair Play'e uymamaları sonucunda Avrupa kupalarına almama riski var. Ayrıca durum düzelmez ve verilen teminatlar yerine getirilmezse üç takımın da küme düşme ihtimali bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...