Tgrt Haber
09 May 2016 13:43

UEFA Başkanı Michel Platini istifa etti

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS, Michel Platini’nin cezasını 6 yıldan 4 yıla indirdi. Onama anlamı da taşıyan karar, Platini’ye istifa ettirdi.

UEFA Başkanı Michel Platini istifa etti
UEFA Başkanı, Michel Platini,

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın bazı üst düzey yöneticileriyle 27 Mayıs 2015'te ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve daha sonra FIFA Etik Komitesi'nin 8 yıl men cezası verdiği Michel Platini, önce FIFA Temyiz Kurulu'na gitti.
Temyiz'in cezasını 6 yıla düşürdüğü Plati'nin bir sonraki durağı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) oldu. CAS ise Platini'nin cezasını 6 yıldan 4 yıla düşürürken, cezanın kaldırılmasını bekleyen Platini kararın ardından istifa etti. 

Futbolculuğu döneminde Fransa Milli Takımı'yla 71 maça çıkan ve 41 gol atan, döneminin en iyi oyuncularından biri olmuştu. Platini, FIFA'dan 2011 yılında aldığı 2 milyon Dolar için belge gösteremeyince FIFA'nın eski başkanı Sepp Blatter ile birlikte suçlu bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...