Tgrt Haber
10 Haziran 2014 09:10

UEFA Başkanı Platini, 'Şikenin var olduğuna şüphe yok'

UEFA Başkanı Michel Platini, futbolda şikenin var olduğuna şüphe olmadığını söyledi.

UEFA Başkanı Platini, 'Şikenin var olduğuna şüphe yok'
uefa başkanı platini şike,

Platini, UEFA’nın resmi internet sitesine 2013-2014 sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şikenin var olduğu konusunda şüphe olmadığını vurgulayan Platini, “O yüzden UEFA üyesi 54 federasyon şike, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele amacıyla ‘oyunun bütünlüğü için Avrupa futbolunun birliği’ adındaki 11 maddelik çözüm önerisini oybirliğiyle kabul etti” dedi.
“FİNANSAL FAIR-PLAY DOĞRU BİR UYGULAMA”
Platini, finansal Fair-play uygulamasının tamamen bağımsız bir uygulama olduğunu belirterek, “Değerlendirilen 237 takımdan yalnızca dokuzunda uygunsuzluk tespit edildi. Bu kulüplerin hiçbiri karara itiraz etmedi. Uygulamanın yürürlüğe girdiğinden bu yana oluşan tabloya bakıldığında; kulüplerin Haziran 2011'de 57 milyon Euro’yu bulan vadesi geçmiş borçlarının Eylül 2013'te 1,8 milyon Euro’ya düştüğünü görüyoruz. Bu durum uygulamanın doğruluğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.
Platini, FIFA tarafından ilk kez 2014 Dünya Kupası’nda uygulanacak ‘gol çizgisi’ teknolojisini şimdilik kullanmayı düşünmediklerini ve 2016 Avrupa Şampiyonası’nda uygulayabileceklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...