Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2015 17:43

UEFA Genel Sekreteri Infantino FIFA başkanlığına aday oldu

UEFA İcra Kurulu, UEFA Genel Sekreteri Infantino'yu FIFA başkan adayı olarak destekleme kararı aldı.

UEFA Genel Sekreteri Infantino FIFA başkanlığına aday oldu
infantino, uefa, fifa,

UEFA İcra Kurulu, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'yu, FIFA başkan adayı olarak destekleme kararı aldı.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, UEFA İcra Kurulu'nun oy birliğiyle 26 Şubat 2016'da yapılacak FIFA başkanlık seçiminde Infantino'nun adaylığını destekleme kararı aldığı belirtildi.

Kararın Avrupa'daki ulusal futbol federasyonları ve dünyadaki futbol çevreleri ile yapılan görüşmeler sonrasında alındığı ifade edildi. Açıklamada, "Infantino, FIFA başkanlığı için adaylık başvurusunu bugün yapacak" denildi.

Infantino, 2009 yılından bu yana yürüttüğü UEFA genel sekreterliği görevinin yanı sıra FIFA Reform Komitesi üyeliğini de sürdürüyor.

 FIFA'nın gelecek yıl şubat ayında yapılacak seçimli genel kurulunda aday olmak için bugün başvuru süresi sona eriyor.

Hesabına 2011 yılında yatırılan 2 milyon İsviçre Frangı nedeniyle futboldan men cezası alan UEFA Başkanı Michel Platini, bu paranın 1998-2002 yıllarında FIFA Başkanı Sepp Blatter'e yaptığı danışmanlığın karşılığı olduğunu söylemişti. Ödemenin 9 yıl sonra yapılmasıyla ilgili eleştirilerin hedefinde yer alan Fransız spor adamı, Blatter ile yazılı değil sözlü bir anlaşma yaptıklarını söyleyerek kendini savunmuştu.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

Infantino, UEFA Başkanı Michel Platini, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Trinidad ve Tobago Milli Futbol Takımı'nın eski kaptanlarından David Nakhid, Eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, Güney Afrikalı ünlü işadamı Tokyo Sexwale ve Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife'nin ardından FIFA başkanlığına adaylığını duyuran 7. isim oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...