Tgrt Haber
13 May 2021 13:39

UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'e alındığını açıkladı

UEFA, 29 Mayıs'ta İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'e alındığını açıkladı.

UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'e alındığını açıkladı
UEFA,Şampiyonlar Ligi

İngilizlerin UEFA’ya baskısı sonuç verdi. 29 Mayıs’ta Manchester City ve Chelsea arasında oynanacak final İstanbul’da düzenlenecekti. Ancak İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeyi alması sonucunda İngiltere Ulaştırma Bakanı Scott Shapps, maçın İngiltere’de oynanmasını talep etti.

UEFA’NIN AÇIKLAMASI DA KARARI DEĞİŞTİRMEYE ENGEL OLMADI

UEFA’nın Medya Sorumlusu Pedro Pinto’nun her ne kadar UEFA’nın finali İstanbul’dan alma planının olmadığını söylese de dev final İstanbul’dan alındı.

KUZU KUZU GELİP OYNAYACAKLAR

TFF Başkanı Nihat Özdemir, UEFA’nın finali İstanbul’dan alacağına dair çıkan açıklamalara karşı, “Kuzu kuzu gelip oynayacaklar. Her şeyimizle finale hazırız ve bütün tedbirler alındı” ifadelerini kullanmıştı.

FİNAL PORTEKİZ’E TAŞINDI

UEFA, İngilizlerin başvurularını değerlendirdi ve kararını açıkladı. İstanbul’da yapılması planlanan dev finalin Portekiz’in Porto şehrinde bulunan Estadio do Dragao'da oynanacağını duyurdu. 
UEFA, ilk olarak İngiltere’de yapmasını istediği ancak karantina kuralları gereği gerekli muafiyetin yapılmaması sonucunda arayışa geçti. Portekizli yetkililer ile görüşen UEFA, ‘yeşil’ kategorideki bir ülke olduğu için Portekiz’de oynanmasına karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...