Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ağustos 2016 08:20

UEFA Süper Kupa sahibini buluyor

Futbolda 41. UEFA Süper Kupa, iki İspanyol takımı Real Madrid ile Sevilla arasında yapılacak karşılaşma ile sahibini bulacak.

UEFA Süper Kupa sahibini buluyor
UEFA Süper Kupa

Futbolda 41. UEFA Süper Kupa, iki İspanyol takımı Real Madrid ile Sevilla arasında bugün yapılacak maç sonucu sahibini bulacak. Geçen sezon Avrupa'nın kulüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımları karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, Norveç'in Trondheim kentinde oynanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götüren Sevilla takımları, UEFA Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek.

Lerkendal Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek.

En çok Milan ve Barcelona kazandı
UEFA Süper Kupa'yı en çok müzesine götüren ekipler İtalya'nın Milan ve İspanya'nın Barcelona takımları oldu.

Milan ve Barcelona, bu büyük organizasyonda beşer kez mutlu sona ulaştı. Barcelona 3, Milan ise 2 kez Süper Kupa'da maçlarını kaybetti.

2000'de Galatasaray müzesine götürdü
UEFA Süper Kupa'yı 2000 yılında Galatasaray, kazanma başarısı gösterdi.

Monaco'da 25 Ağustos 2000 tarihinde yapılan maçta İspanyolların dünyaca ünlü takımı Real Madrid'i 1-1 biten normal süre sonrasında Mario Jardel'in ''altın gol''üyle 2-1 yenen sarı-kırmızılı ekip, kupayı Türkiye'ye getirdi.

İspanyol damgası
UEFA Süper Kupa'yı bugüne dek en çok İspanyol takımları kazandı.

İspanyollar 22 finalden 12 şampiyonluk çıkarırken, İtalyanlar ise 13 finalde 9 kez şampiyonluğa ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...