Tgrt Haber
08 Mart 2014 16:47

UEFA'dan Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye müjdeli haber

Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansa katılan UEFA Tahkim Kurulu Başkanı Pedro Tomas Marquez, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'a yeni bir ceza vermeyeceğini belirtti.

UEFA'dan Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye müjdeli haber
uefa, fenerbahçe, beşiktaş, ceza, şike, ceza açıklaması, marquez,

Konferansın soru cevap bölümünde konuşan Marquez, "Türk yargısı, şike dosyasıyla ilgili yeniden yargılama yapılmasına karar verirse siz de Fenerbahçe'ye verilen iki yıllık cezayı yeniden değerlendirir misiniz?" sorusu üzerine Tahkim Kurulu Başkanı, "Varsayımlar üzerinden harekete etmiyoruz. Yaşananlar, UEFA'nın kararını etkilemez. Bu bizim inancımız ve benim görüşüm, yüksek mahkeme kararını vermiştir, bizler de cezai kısmın verdik. Dosya kapandı ve böyle bir konu artık gündemimizde yok" ifadeleirni kullandı.
UEFA Disiplin ve Dürüstlük Birimi Koordinatörü Emili Garcia Silvero ise UEFA ile yerel federasyonların kararlarına karışamayacağını belirttiği açıklamasında TFF'nin alacağı karara karışamayacaklarını belirtti ve "Irkçı eylemlerden dolayı İngiliz Futbol Federasyonu Anelka'ya 5 maç ceza verdi. Belçika ise futsal oyuncusu Omar Rahou'ya 10 maç verdi. Biz federasyonlara şu cezayı uygulayın diyemeyiz. Özerkliğe ters bir hareket" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...