Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Mart 2014 12:55

UEFA'dan Galatasaray'a inceleme

UEFA 'risk altında' bulduğu Galatasaray'ın hesaplarının geçtiğimiz ay İstanbul'a gelen 2 müfettiş tarafından incelendiği ortaya çıktı

UEFA'dan Galatasaray'a inceleme
uefa,galatasaray,inceleme,

Süper Lig'de, Şampiyonlar Ligi'nde ve Ziraat Türkiye Kupası'nda aldığı sonuçlarla sıkıntılı günler geçiren Galatasaray 'ın, UEFA kulüp lisansının da risk altında olduğu anlaşıldı Sporx.com'un haberine göre; UEFA'nın, Finansal Fair- Play (FFP) kuralları çerçevesinde risk altında bulduğu Galatasaray'la ilgili "yerinde inceleme" kararı verdiği ve geçtiğimiz ay İstanbul 'a gönderdiği 2 müfettişi tarafından sarı-kırmızılı kulübün hesaplarını incelettiği ortaya çıktı. Daha önce Beşiktaş Kulübü'nün 1 yılı ertelemeli 2 yıllık men cezasına mâlolan mali kriterler konusunda UEFA Finansal Fair Play komitesinin bu yıl için Türkiye'den Galatasaray ile birlikte Trabzonspor ve Bursaspor'un hesaplarını "açıklamaya muhtaç" bulduğu diğer iki kulüpten bu konuda yazılı açıklama istemesine karşılık Galatasaray için "hesapların yerinde incelenmesi" kararı vermesi dikkati çekti.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri, Galatasaray'ın hesaplarının yaklaşık bir ay önce UEFA'dan İstanbul'a gelen yetkililer tarafından incelendiğini doğruladı. Neticenin Mayıs ayı içinde belli olacağını ifade eden TFF yetkilileri, bu konunun direkt kendileriyle ilgili olmadığını belirterek, "Kulüpler 3 ayda bir gelir ve giderlerini mali bilançolarını direkt bilgisayar üzerinden sisteme giriyorlar. UEFA'nın kulüp lisansla ilgili yeni oluşturduğu Finansal Fair Play Komitesi de bu hesapları inceler. UEFA, denk bütçeye bakıyor. İleriye dönük planlamasının gerçek ve uygulanabilir olmasını istiyor. Eğer bu hesaba girilenler de buna aykırı bir durum varsa bunun açıklamasını istiyor. Bu konu tamamen kulüp ile UEFA arasında bir konu. Ancak UEFA'nın bir süre önce iki kulübümüzden yazılı açıklama istendiğini Galatasaray'ın hesaplarını ise bizzat kulübe gönderdikleri kişiler tarafından incelendiği doğru" bilgisini verdiler.UEFA'nın Galatasaray'ın hesaplarının açık vermesi nedeniyle kriterlere aykırı olmasından dolayı kulüpten açıklama istediği öğrenilirken, sarı-kırmızılıların hesaplardaki dengesizliğe gerekçe olarak kurdaki yükselişi gösterdikleri ifade edildi. Avrupa'da 60'ın üzerinde kulübün hesaplarında ciddi sapmalar tespit ederek Şubat ayından bu yana bu kulüpleri inceleme altına alan UEFA'nın, 31 Mart'a kadar eksiklerini gideremeyen kulüplere yaptırımının UEFA gelirlerinin bloke edilmesi veya Avrupa kupalarından men şeklinde olacağı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...