Tgrt Haber
16 Ekim 2014 12:44

UEFA'dan Sırbistan ve Arnavutluk'a tarihi ceza

UEFA, Sırbistan-Arnavutluk maçında yaşanan olayların ardından her iki takımı da EURO 2016'dan men ettiğini açıkladı.

UEFA'dan Sırbistan ve Arnavutluk'a tarihi ceza
UEFA, Sırbistan-Arnavutluk maçı olayları, Sırbistan Arnavutluk maçında kavga,

Salı gecesi oynanan ve büyük olaylara sahne olan Sırbistan-Arnavutluk maçı, saldırıya uğrayan Arnavut oyuncuların maça çıkmayı reddetmesiyle tatil edilmek zorunda kalmıştı. Bu olayların ardından karşılaşmanın akıbeti merakla beklenirken, UEFA'dan sert bir karar çıktı. Karara göre iki takım da EURO 2016'dan men edildi. Olaylı karşılaşma ile ilgili UEFA Başkanı Michael Platini, “Futbol insanları bir araya getiren bir spor olmalı ve bu oyuna siyaset karıştırılmamalı. Belgrad'da ortaya çıkan görüntüler kabul edilemez, affedilemez” ifadelerini kullandı. Bilindiği üzere Arnavut taraftarlar, karşılaşmanın 41. dakikası oynanırken stadın üstünde Arnavut bayrağı uçurmuş, bu hareket zaten gergin olan ortamda fitili ateşlemişti. Maçın İngiliz hakemi Martin Atkinson ise bu kaos ortamı sebebiyle maçı tatil etmek zorunda kalmıştı. Olaylarla ilgili konuşan Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Daciç bu olayların tamamen provokasyon ve önceden planlanış olduğunu savunurken, Arnavut mevkidaşı Olsi Rama'yı suçladı.
Başbakanın kardeşi sorgulandı
Öte yandan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın kardeşi Olsi Rama'nın, “maçta maket helikopteri uçuran kişi” şüphesiyle önceki gece gözaltına alındığı, sorgunun ardından sabah saatlerinde serbest bırakıldığı bildirildi. Bu arada Sırbistan, Arnavutluk'un Belgrad Büyükelçisi Ilir Bocka'yı Dışişleri Bakanlığına çağırarak, “maçta Büyük Arnavutluk provokasyonu” yapıldığı gerekçesiyle bu ülkeye nota verdi. Arnavut futbolcular ülkeye dönüşlerinde kahramanlar gibi karşılandı ve büyük coşku gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...