Tgrt Haber
03 Şubat 2014 14:29

Ukrayna'da gözler Dinamo Kiev-Valencia maçında

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de iki ayı geçen hükümet karşıtı gösteriler şiddetini giderek artırırken yaşanan olayların spor organizasyonlarını şimdilik etkilemediği bildirildi.

Ukrayna'da gözler Dinamo Kiev-Valencia maçında
ukrayna, Gözler Dinamo Kiev-Valencia maçında, dinamo kiev, valencia,

Ukrayna futbolunda sezonun ikinci yarısı 1 Mart'ta başlayacak. Basketbol, voleybol ve hentbol gibi diğer amatör branşlarda müsabakaların olaysız bir şekilde sürdüğü ifade edildi. Ukrayna'da görev yapan spor muhabirleri, Anadolu Ajansı'na yaptıkları değerlendirmede, ülkelerinde yaşanan kaosun şu an için maçlara bir etkisinin olmadığını bildirdiler. Ukrayna'nın 1+1 Televizyonu'nun spor yorumcusu Yaroslava Shumyk, hükümet karşıtı gösterilerin Dinamo Kiev'in maçlarının oynadığını Valeriy Lobanovskyi Dinamo Stadyumu'nda yoğunlaştığını belirterek, "Bu stadın önü sadece maç günleri çok kalabalık olurdu. Şimdi ise her gün bir yoğunluk yaşanıyor. Ukrayna'da  futbolda ikinci devre 1 Mart'ta başlayacak. Olaylar o tarihe kadar sürerse belki sıkıntı yaşanabilir" yorumunu yaptı.
Ukrayna'nın 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'na hazırlığını ise ülke dışında sürdürdüğünü ancak bunun yaşanan kargaşayla ilgisinin olmadığının altını çizen spor yorumcusu Shumyk, "Ukrayna kafilesi Kış Olimpiyatları'na yurt dışında hazırlıyor. Çünkü ülkede yeteri derecede kamp yapacak yer bulunmuyor. Bunun yanında futbol kulüpleri ise İspanya, Türkiye, İsrail gibi ülkelerde şu anda kamp yapıyor. Basketbol Ligi'nde ve diğer amatör branşlarda bir sorun yaşanmıyor." UEFA Avrupa Ligi'nde Ukrayna'nın iki ekibi Dnipro Dnipropetrovsk ve Dinamo Kiev 20 Şubat'ta ikinci tur maçlarına çıkacak. Dinamo Kiev, evinde Valencia'yı ağırlarken, Dnipro Dnipropetrovsk ise İngiliz ekibi Tottenham'ı misafir edecek.  
Ukraynalı spor muhabiri Kostyantyn Andriyuk, 20 Şubat'ta Kiev'de oynanacak Dinamo Kiev-Valencia maçında olaylar çıkmasından endişe edildiğini söyledi. Karşılaşmanın Dinamo Kiev'in kendi sahasının yerine daha uzakta olan Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını belirten Adriyunk, "Ukrayna'daki bazı spor internet siteleri, Valencia'nın maçın tarafsız sahada oynanması için UEFA'ya başvurduğunu yazıyor. Bu ancak, UEFA'nın Valencia takımına güvenlik için garanti verememesi ile gerçekleşebilir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...