Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Eylül 2014 18:47

Ünal Aysal Divan Kurulu'nda konuştu

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, olağanüstü divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ünal Aysal Divan Kurulu'nda konuştu

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, olağanüstü divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Aysal kulübün borçları ile ilgili bilgilendirme yaparken, zarar edildiğini açıkladığı basketbol şubesini kapatmaları durumunda taraftarın ayaklanacağını kaydetti. Aysal ayrıca, kendi döneminde transfere çok para harcadıklarını ve başarı için bunun gerekli olduğunu söyledi.
 
İŞTE AYSAL'IN SÖZLERİ...
 
"Bazı endişeler belirmiş durumda. Bu endişelerden biri Riva konusu ve diğer gayrimenkuller. Biz burada hiçbir gayrimenkulumuzu satmak durumunda değiliz. Ben bunu daha önceki genel kurullarda net bir şekilde anlatmıştım. Bizim 3,5 snedir satış ehliyetimiz var. Satabilecek tek mülkümüz de Riva arazisi ancak 3,5 yıldır bu satışı yapmadığımıza göre bundan sonra da satmayacağız demektir."
 
"Gayrimenkullerimiz bir kenarda duruyor, 300 milyon dolar da bir kenarda duruyor. Bu borç 2011'den bu yana duruyor. Tüm belgeler sizde zaten inceleyebilirsiniz. Bu borcu ne kadar taşıyabiliriz? Ben daha fazla taşımak istemiyorum. Bizim niyetimiz bu değerleri çarçur etmek değil. Kulübün yararına imkanlar oluşturup kullanmak."
 
"BİZİM FORMÜLÜMÜZ..."
 
"Bizim formulümüz kulübün elindeki gayrimenkulleri kullanıp maliyetimizi asgariye indirmek. Bunları bu şekilde aşabiliriz. Galatasaray'ın sağlıklı bir şekilde yürümesi önemlidir. Türkiye'deki her kulübün borcu var. Her kulüp öldürücü borçlar altında. Kulübü süratle düzlüğe çıkarmamız gerek. Ama bunu sportif gelirlerle gidermemiz imkansız. Bunun için formulümüz gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmaktır. Elimizdeki bu değerleri akıllıca kulllanırsak kulübümüzü düzlüğe çıkarabiliriz."
 
"ALINAN BAŞARILAR ORTADA"
 
"Galatasaray camiası ortamında bu projelerin gerçekleşmesi için camiada güven ortamının sağlanması gerek. Aksi durum zaman kaybıdır. Televizyon programlarında konuşulan ve oluşturuna güvensiz ortam bu projelerin devamını getirmez. Biz Galatasaray'ı devraldığımız zaman 328 milyon dolar borcumuz varmış. Şu anda 338 milyon dolar. Bu süre boyunca ödediğimiz borçlar 180 milyon dolar. Stadın isim hakkı, forma reklam geliri, VIP loca geliri, kombine gelirleri tamamen kullanılmıştı. Kulüp 8. durumda ve pes etme durumunda olan bir amatör şubeler vardı. O günün gerçekleri bunu gerektirmiş zorunluluk olarak bu adımlar görülmüş ama başarı yok. Biz aldığımızda bu tarihe kadar borç aynı ancak alınan başarılar ortada. Galatasaray Markası uluslararası bir kurum haline gelmiştir. Yapılan sermaye satışları ve sermaye artırımı yaptık. 2. Sermaye Artırımı'nı yaparken devlet kurumları tarafında önlendik. Tamamen kanuni ve kurallara uyarken durdurulduk. 70 milyon dolarlık sermaye gelirimiz önlendi."
 
"BASKETBOL ŞUBESİNİ KAPATIRSAK..."
 
"Ticari gelirler ve sportif gelirlerle kulübü bir şekilde bu günlere getirdik. Şimdi sizlerden istediğimiz GYO kurulmasının yanında Galatasaray Basketbol AŞ. Neden basketbol? Şubeyi kendi çatısı altında daha yükseltmek ve büyütmektir. Ama sizler şubeyi kapatmak isterseniz ben de buna uyarım yetki sizin. Ama kulübün bu adımı atmayacağı aşikardır. Basketbol şubesini kapatırsak taraftar ayaklanır. Bu nedenler için Basketbol AŞ kurup uluslararası şekilde kullanılacak gelirlerle ekonomik açıdan kendi işleyişini sürdüren bir şube açmak. Ekonomik açıdan bir eksiğimiz olmaz. Zaten yıllardır Galatasaray'ın sırtında ağır bir yük olarak devam etmekte bu şube"
 
"TRANSFERE ÇOK PARA HARCANDI..."
 
"Geldiğimiz günden bu yana kulübü bataklıktan yaşanabilir bir yapıya kavuşturduk. Transferlere çok para harcandı deniyor. Başarı için transfer yapmak şart. İlk teknik direktörümüzün döneminde 120 milyon dolar ödemişiz transfere. Mancini döneminde 22 milyon dolar. Prandelli geldiğinde ise 17 milyon dolar bir harcama yaptık. Yani giderek azalan bir transfer politikamız var."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...